Αρχική » Ελληνοτουρκικά

Ελληνοτουρκικά: Οι Τούρκοι θέλουν αφοπλισμό των ελληνικών μαχητικών και του ελληνικού Στόλου καθώς και των υποβρυχίων

Μία σειρά από αιτήματα προς τον αφοπλισμό του Αιγαίου και της Ανατολικής Μεσογείου θέτουν οι Τούρκοι στο τραπέζι των συζητήσεων με την Ελλάδα.

Διονύσης Αντωνέλλος Featured Ένοπλες Δυνάμεις Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Οι Τούρκοι θέλουν απενεργοποίηση των ελληνικών μαχητικών και του ελληνικού Στόλου καθώς και των υποβρυχίων

Ελληνοτουρκικά: Οι Τούρκοι θέλουν αποστρατικοποίηση του Αιγαίου χωρίς αερομαχίες και κινήσεις στρατηγικής του Ελληνικού Στόλου.

Μία σειρά από αιτήματα προς τον αφοπλισμό του Αιγαίου και της Ανατολικής Μεσογείου θέτουν οι Τούρκοι στο τραπέζι των συζητήσεων με την Ελλάδα.

Έτσι, σύμφωνα με τουρκικές πηγές, μερικά από τα μέτρα που θέτουν οι Τούρκοι στη συνάντηση των αντιπροσωπειών Ελλάδας και Τουρκίας στην Άγκυρα, στο πλαίσιο της «Συνάντησης Στρατιωτικής Εμπιστοσύνης Τουρκίας-Ελλάδας», είναι να υπάρχει «απόσταση ασφαλείας μεταξύ των πολεμικών πλοίων των δύο χωρών στο Αιγαίο».

Επίσης, οι Τούρκοι ζητούν τα πολεμικά αεροπλάνα να μην «πετούν σε χαμηλό ύψος πάνω από πολεμικά πλοία« ενώ τα πολεμικά αεροπλάνα «δεν πρέπει να ενοχλούν τα πολεμικά πλοία με κανέναν τρόπο».

Επίσης, ζητούν τα πολεμικά πλοία να αποφεύγουν τους επικίνδυνους ελιγμούς μάλλον έχοντας στο μυαλό τους το… παράδειγμα της επακούμβησης της φρεγάτας Λήμνος, που «κακάτεψε» το Κεμάλ Ρέις.

Οι Τούρκοι θέτουν επίσης θέμα μείωσης «όσο το δυνατόν περισσότερο των προειδοποιητικών μηνυμάτων στη θαλάσσια και εναέρια κυκλοφορία (NAVTEX), τα οποία είναι μακροπρόθεσμα και καλύπτουν πολύ μεγάλες περιοχές» καθώς και μείωση της δράσης των υποβρυχίων.

Την ίδια ώρα, οι ίδιες τουρκικές πηγές αναφέρουν πως στις τουρκικές θέσεις περιλαμβάνεται ο περιορισμός τα ραντάρ στα οπλικά συστήματα των δύο χωρών να μην «κλειδώνουν τα πολεμικά πλοία».

Η Άγκυρα ζητά το άνοιγμα «απευθείας γραμμής επικοινωνίας μεταξύ του Εσκισεχίρ και του αρχηγείου της Λάρισας προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν «επεισόδια», όπως χαρακτηρίζονται, «στον αέρα μεταξύ των πολεμικών αεροσκαφών των δύο χωρών» ενώ θέλει κατά τις πτήσεις πολεμικών αεροσκαφών των δύο χωρών, η μία πλευρά να μην χαρακτηρίζει την άλλη πλευρά ως «εχθρική».

Επίσης ζητούν «εξουσιοδότηση των διοικητών στην περιοχή να χειριστούν πιθανά στρατιωτικά συνοριακά επεισόδια στον Έβρο προτού κλιμακωθούν».

Διαβάστε επίσης:

Στο τραπέζι το Αιγαίο λένε οι Τούρκοι για την Συνάντηση Στρατιωτικής Εμπιστοσύνης Τουρκίας-Ελλάδας – Απενεργοποιούν πολεμικά πλοία, υποβρύχια και μαχητικά αεροπλανα;

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ελληνοτουρκικά: Οι Τούρκοι θέλουν αφοπλισμό των ελληνικών μαχητικών και του ελληνικού Στόλου καθώς και των υποβρυχίων». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.

Μοιράσου στο LinkEdin

ΣΧΟΛΙΑ