Αρχική » Ελληνοτουρκικά

Στο τραπέζι το Αιγαίο λένε οι Τούρκοι για την Συνάντηση Στρατιωτικής Εμπιστοσύνης Τουρκίας-Ελλάδας – Απενεργοποιούν πολεμικά πλοία, υποβρύχια και μαχητικά αεροπλανα;

Ανακοίνωση έκανε το τουρκικό υπουργείο.

Διονύσης Αντωνέλλος Ελληνοτουρκικά
Στο τραπέζι το Αιγαίο λένε οι Τούρκοι για την Συνάντηση Στρατιωτικής Εμπιστοσύνης Τουρκίας-Ελλάδας

Στο τραπέζι το Αιγαίο λένε οι Τούρκοι για την Συνάντηση Στρατιωτικής Εμπιστοσύνης Τουρκίας-Ελλάδας ενώ ανακοίνωση έκανε και το τουρκικό υπουργείο.

Στο λογαριασμό του τουρκικού υπουργείου Άμυνας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αναφέρεται ότι «ξεκίνησε στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας η 4η Στρατιωτική Συνάντηση Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας».

Στη συνάντηση συμμετείχαν «πολιτικοί αξιωματούχοι καθώς και αντιπροσωπείες από τα υπουργεία Άμυνας των δύο χωρών», τονίζει το on4haber.com.

«Οι αντιπροσωπείες των δύο χωρών συνερχόμενες μετά από δύο χρόνια θα συζητήσουν τα μέτρα που θα ληφθούν στο Αιγαίο», τονίζεται.

Να σημειωθεί ότι επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας είναι ο πρέσβης Θεοχάρης Λαλάκος.

Σύμφωνα με τουρκικές πηγές, μερικά από τα μέτρα που αναμένεται να συζητηθούν στη συνάντηση στην Άγκυρα είναι:

– Θα υπάρχει απόσταση ασφαλείας μεταξύ των πολεμικών πλοίων των δύο χωρών στο Αιγαίο.

– Τα πολεμικά αεροπλάνα δεν πρέπει να πετούν σε χαμηλό ύψος πάνω από πολεμικά πλοία.

– Τα πολεμικά αεροπλάνα δεν πρέπει να ενοχλούν τα πολεμικά πλοία με κανέναν τρόπο.

– Πολεμικά πλοία για αποφυγή επικίνδυνων ελιγμών.

– Μείωση όσο το δυνατόν περισσότερο των προειδοποιητικών μηνυμάτων στη θαλάσσια και εναέρια κυκλοφορία (NAVTEX), τα οποία είναι μακροπρόθεσμα και καλύπτουν πολύ μεγάλες περιοχές.

– Μείωση των τηλετύπου πλοήγησης (SubNOTAM) για υποβρύχια, τα οποία είναι μακροπρόθεσμα και καλύπτουν στο μέγιστο δυνατό βαθμό μεγάλες υποθαλάσσιες περιοχές.

– Τα ραντάρ στα οπλικά συστήματα των δύο χωρών δεν θα κλειδώνουν στα πολεμικά πλοία.

– Άνοιγμα απευθείας γραμμής επικοινωνίας μεταξύ του Εσκισεχίρ και του αρχηγείου της Λάρισας προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν «επεισόδια» στον αέρα μεταξύ των πολεμικών αεροσκαφών των δύο χωρών.

– Κατά τις πτήσεις πολεμικών αεροσκαφών των δύο χωρών, η μία πλευρά δεν εντοπίζει την άλλη πλευρά ως «εχθρικό αεροπλάνο».

– Εξουσιοδότηση των διοικητών στην περιοχή να χειριστούν πιθανά στρατιωτικά συνοριακά επεισόδια στον Έβρο προτού κλιμακωθούν.

Απίστευτο: Στο τραπέζι το Αιγαίο και η αποστρατικοποίησή του λένε οι Τούρκοι για την Συνάντηση Στρατιωτικής Εμπιστοσύνης Τουρκίας-Ελλάδας

Διαβάστε επίσης:

Σκληρή επίθεση Ερντογάν σε Νετανιάχου – «Έχεις τελειώσει!»

Τρέλα των Τούρκων με τον «τουρκικό καφέ» από την Ελλάδα

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Στο τραπέζι το Αιγαίο λένε οι Τούρκοι για την Συνάντηση Στρατιωτικής Εμπιστοσύνης Τουρκίας-Ελλάδας – Απενεργοποιούν πολεμικά πλοία, υποβρύχια και μαχητικά αεροπλανα;». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.

Μοιράσου στο LinkEdin

ΣΧΟΛΙΑ