Αρχική » Ελληνοτουρκικά

Ελληνοτουρκικά: Το παραδέχτηκε και ο Τσαβούσογλου στα κρυφά – Το τουρκολιβυκό σύμφωνο δεν ειναι διεθνής συμφωνία

«Δεν μπορεί να εγκριθεί από το λιβυκό κοινοβούλιο».

Διονύσης Αντωνέλλος Featured Ελληνοτουρκικά Γεωστρατηγική
Ελληνοτουρκικά: Το παραδέχτηκε και ο Τσαβούσογλου στα κρυφά

Ελληνοτουρκικά: Το παραδέχτηκε και ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου στα κρυφά, ότι το τουρκολιβυκό σύμφωνο δεν ειναι διεθνής συμφωνία.

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ, δήλωσε την Τρίτη σε συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής επιτροπής για τον προϋπολογισμό του υπουργείου του για το 2023 «ότι η ναυτιλιακή συμφωνία που υπογράφηκε μεταξύ Τουρκίας και Λιβύης το 2019 είναι απλώς ένα μνημόνιο» και ότι «δεν μπορεί να εγκριθεί από το λιβυκό κοινοβούλιο», σημειώνει το nordicmonitor.com.

Ελληνοτουρκικά: Το παραδέχτηκε και ο Τσαβούσογλου στα κρυφά

Ελληνοτουρκικά: Το παραδέχτηκε και ο Τσαβούσογλου στα κρυφά

Ρώσοι: Ακόμα και να καταλάβουμε την Κωνσταντινούπολη οι Έλληνες θα συνεχίσουν να κάνουν κουμάντο

Την ίδια ώρα, μία άλλη διάσταση στο θέμα της επέκτασης των ελληνικών χωρικών υδάτων είχε εμφανίσει ο Ρώσος Πέτερ Ντούρνοβο, μέλος του ρωσικού Κρατικού Συμβουλίου.

Ο Ρώσος αξιωματούχους είχε εξηγήσει πριν από πολλά χρόνια την σημασία του Αιγαίου και της Κρήτης στην κίνηση των ρωσικών πλοίων προς τη Μεσόγειο.

Όπως χαρακτηριστικά είχε αναφέρει, ακόμα και αν η Ρωσία κατακτήσει τα Στενά του Βοσπόρου και των Δαρδανελίων, αυτή η επιτυχία θα ήταν στρατηγικά άσκηπη, αφού η κυριαρχία στα Στενά δεν θα δώσει πρόσβαση στην Ρωσία στις ανοιχτές θάλασσες.

Ο λόγος είναι ότι το Αιγαίο αποτελεί μία θάλασσα η οποία σχεδόν στο σύνολό της αποτελείται από ελληνικά χωρικά ύδατα.

Διαβάστε επίσης:

Πρώην Έλληνας υπουργός Ενέργειας: Νέο τουρκικό ΣΟΚ – Θα έχουμε ελληνικό φυσικό αέριο το λιγότερο για 300 χρόνια

Ελληνοτουρκικά: Τι αλλάζει με την επέκταση στα 12 ναυτικά μίλια – Γι αυτό «τρελαίνεται» ο Ερντογάν

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ελληνοτουρκικά: Το παραδέχτηκε και ο Τσαβούσογλου στα κρυφά – Το τουρκολιβυκό σύμφωνο δεν ειναι διεθνής συμφωνία». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.

Μοιράσου στο LinkEdin

ΣΧΟΛΙΑ