Αρχική » Γεωστρατηγική

Πρώην Έλληνας υπουργός Ενέργειας: Νέο τουρκικό ΣΟΚ – Θα έχουμε ελληνικό φυσικό αέριο το λιγότερο για 300 χρόνια

Τι είπε ο καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Πειραιά και πρώην υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιάννης Μανιάτης.

Διονύσης Αντωνέλλος Featured Ελληνοτουρκικά Γεωστρατηγική Διεθνή
Πρώην Έλληνας υπουργός Ενέργειας: Νέο τουρκικό ΣΟΚ

Πρώην Έλληνας υπουργός Ενέργειας: Το 2025 θα έχουμε ελληνικό φυσικό αέριο για 300 χρόνια υποστήριξε σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ ο καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Πειραιά και πρώην υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιάννης Μανιάτης.

Σύμφωνα με τον κ. Μανιάτη εύκολα ο σχεδιασμός για την εκμετάλλευση των κοιτασμάτων φυσικού αερίου νότια της Κρήτης, τη Δυτική Ελλάδα και το Ιόνιο θα μπορούσε να υλοποιηθεί «μέσα σε τρία με τρεισήμισι χρόνια».

Η Αίγυπτος όταν ανακάλυψε το κοίτασμα Zohr μέσα σε τρία χρόνια κατασκεύασε και τον αγωγό για την μεταφορά του φυσικού αερίου, συμπλήρωσε.

Πρώην Έλληνας υπουργός Ενέργειας: Νέο τουρκικό ΣΟΚ

Ο κ. Μανιάτης υποστήριξε πως ακόμα και αν μόνο μία στις τέσσερις γεωτρήσεις που θα γίνουν αποδειχθεί παραγωγική, τότε τα ελληνικά κοιτάσματα νότια της Κρήτης και στη Δυτική Ελλάδα, στο Ιόνιο «θα μπορούσαν να είναι της τάξης των 2.000 bcm», όταν οι ετήσιες ανάγκες της Ελλάδας ανέρχονται σε 6-7 bcm (Δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου).

Με άλλα λόγια, ο πρώην Έλληνας υπουργός Ενέργειας, ανέφερε στην ουσία ότι η Ελλάδα αποκτά αυτονομία για τουλάχιστον 285 με 300 χρόνια.

Πρώην Έλληνας υπουργός Ενέργειας: Νέο τουρκικό ΣΟΚ

Να θυμίσουμε ότι πριν από λίγες μέρες, Έλληνας καθηγητής δήλωσε την ακράδαντη πίστη του, όπως χαρακτηριστικά είπε, πως τα ελληνικά κοιτάσματα φυσικού αερίου ανέρχονται σε ποσότητα 16 τρισ. κυβικών μέτρων.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Πρώην Έλληνας υπουργός Ενέργειας: Νέο τουρκικό ΣΟΚ – Θα έχουμε ελληνικό φυσικό αέριο το λιγότερο για 300 χρόνια». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.

Μοιράσου στο LinkEdin

ΣΧΟΛΙΑ