Αρχική » Ελληνοτουρκικά

Εμπρηστικά τα τουρκικά ΜΜΕ: «Είμαστε ξανά αντιμέτωποι με τους Έλληνες στην Ανατολική Μεσόγειο»

«Πολεμικά» ρεπορτάζ φιλοξενούν για άλλη μια φορά πολλά τουρκικά ΜΜΕ.

Ιωσήφ Σηφάκης Featured Ελληνοτουρκικά
Τα τουρκικά ΜΜΕ συνεχίζουν να ρίχνουν «λάδι» στη φωτιά, θέλοντας να συντηρήσουν μια μόνιμη ένταση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Τα τουρκικά ΜΜΕ συνεχίζουν να ρίχνουν «λάδι» στη φωτιά, θέλοντας να συντηρήσουν μια μόνιμη ένταση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Χαρακτηριστικό το είναι ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού HABER GLOBAL, με αναφορές όπως «Η ένταση στην Αν.Μεσόγειο δεν περιορίστηκε στις Navtex. 4 χρόνια μετά την κρίση του Oruc Reis τα πλοία της Ελλάδας και της Τουρκίας είναι και πάλι αντιμέτωπα στην Αν. Μεσόγειο», όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης.

«Το συγκεκριμένο πλοίο που αρχικά προκάλεσε την κρίση Navtex μεταξύ της Τουρκίας και της Ελλάδας, τώρα προχωράει προς την περιοχή που ίσως προκαλέσει κρίση μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας.

Το πλοίο που ξεκίνησε την πόντιση οπτικής ίνας από την Κύπρο έφτασε μέχρι και στα ανοιχτά του Καστελλόριζου. Εντός 24 ωρών αναμένεται να μπει στην περιοχή του τουρκολιβυκού μνημονίου. Στην ίδια περιοχή η Ελλάδα και η Αίγυπτος είχαν υπογράψει μια παράνομη συμφωνία καθορισμού θαλάσσιων περιοχών ευθύνης. Αν και η Τουρκία δεν την αναγνωρίζει, η Ελλάδα υποστηρίζει πως της ανήκει αυτή η περιοχή.

Τώρα συζητείται αν η τουρκική κορβέτα θα σταματήσει να ακολουθεί το ιταλικό πλοίο στην περιοχή της ελληνοαιγυπτιακής συμφωνίας που τέμνει και το τουρκολιβυκό μνημόνιο. Κι ένα ελληνικό πολεμικό πλοίο βρίσκεται σε ετοιμότητα για το ιταλικό πλοίο Teliri», καταλήγει η αναφορά.

Παράλληλα, η ιστοσελίδα της εφημερίδας Sozcu φιλοξενεί ρεπορτάζ για το ότι «η Ελλάδα συνεχίζει να εξοπλίζεται σε Αιγαίο και Μεσόγειο», προβαίνοντας σε κινήσεις που αυξάνουν την ένταση.

«Όπως ανακοινώθηκε, δύο μαχητικά αεροσκάφη Rafale θα ενταχθούν στην ελληνική Πολεμική Αεροπορία έως το τέλος αυτού του μήνα. Από την άλλη, η Γαλλία θα παρέχει στην Ελλάδα ένα Rafale κάθε μήνα» αναφέρει το άρθρο.

Επίσης αναφέρει ότι η Ελλάδα σχεδιάζει να παραγγείλει άλλα 6 μαχητικά που διαθέτουν και πυραύλους scalp, οι οποίοι μπορούν να πλήξουν στόχους στο έδαφος σε απόσταση 500 χιλιομέτρων.

Δείτε τα όσα αναφέρει ο Μανώλης Κωστίδης!

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Εμπρηστικά τα τουρκικά ΜΜΕ: «Είμαστε ξανά αντιμέτωποι με τους Έλληνες στην Ανατολική Μεσόγειο»». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ιωσήφ Σηφάκης

Συντάκτης στο GeoStratigika.gr

ΣΧΟΛΙΑ