Αρχική » Ελληνοτουρκικά

Επικοινωνιακά παιχνίδια από την Τουρκία με νέο βαλλιστικό πύραυλο – «Τρέμουν» τα Rafale;

Στην Τουρκία προσπαθούν να βρούνε επικοινωνιακές απαντήσεις

Βαγγέλης Λάσκαρης Featured Ελληνοτουρκικά
Επικοινωνιακά παιχνίδια από την Τουρκία με τον Tayfun - «Τρέμουν» τα Rafale;

Η Τουρκία φαίνεται πως βρίσκεται σε μια αναζήτηση επικοινωνιακών απαντήσεων προς την Ελλάδα καθώς τρέμουν τα Rafale που δίνουν το πάνω χέρι στα ελληνοτουρκικά στη χώρα μας.

Μέχρι και τουρκικά ΜΜΕ φαίνεται πως έχουν πάρει είδηση την ελληνική ανωτερότητα στον αέρα και γενικότερα στο Αιγαίο Πέλαγος.

Χαρακτηριστικά είναι άλλωστε τα όσα έλεγαν χθες τα μέσα της γειτονικής χώρας: «Αν πρέπει να γίνει κάποια σύγκριση, τα Εurofighter είναι ισάξιο αεροσκάφος με το Rafale της Γαλλίας, και έχει καλύτερες αποδόσεις στους ελιγμούς, στην ταχύτητα. Η Ελλάδα με τα 20 Rafale που απέκτησε έχει αποκτήσει αεροπορική υπεροχή στους αιθέρες του Αιγαίου απέναντι στα τουρκικά. F-16. Έτσι θεωρείται πως η Τουρκία για να απαντήσει στα ελληνικά Rafale κάνει αυτή την κίνηση και επιχειρεί να αγοράσει τα ευρωπαϊκά Eurofighter».

Επικοινωνιακά παιχνίδια από την Τουρκία με νέο πύραυλο τον Tayfun

Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με όσα μετέφερε από την Κωνσταντινούπολη ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪΜανώλης Κωστίδης, ετοιμάζεται για επικοινωνιακά παιχνίδια με τον Tayfun.

Η η Άγκυρα φαίνεται πως σκοπεύει να αναπτύξει περαιτέρω τα συστήματα βαλλιστικών πυραύλων τα οποία διαθέτει και πρόκειται για τα συστήματα Bora, Tayfun και Cenk.

Κάπως έτσι οι γείτονες σχεδιάζουν νέο βαλλιστικό πύραυλο μετά τον Tayfun με σκοπό να απαντήσουν στα ελληνικά Rafale.

Ειδικότερα, ο Ερντογάν σκοπεύει να φέρει στο προσκήνιο, τον βαλλιστικό πύραυλο Cenk, ο οποίος θα έχει εμβέλεια 1.000 χιλιομέτρων σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ.

Όλα αυτά την ώρα που οι Τούρκοι αναλυτές θυμήθηκαν και τους πυραύλους Tayfun. O Μεσού Χακί Τσασίν, στρατιωτικός αναλυτής ανέφερε χαρακτηριστικά ότι οι Tayfun «θα αλλάξουν τη μοίρα των πολεμικών συγκρούσεων. Έχουν εμβέλεια 250 και 500 χιλιομέτρων Όταν εκτοξευθεί πλήττει στόχους στα μετόπισθεν της Ελλάδας. Φτάνει μέχρι και την Αδριατική. Αν τα τοποθετήσεις στη Σμύρνη και τα εκτοξεύσεις, πάει τελείωσε και πλήττει τους στόχους και δεν μπορούν να ξεφύγουν. Ξέρετε τι είναι αυτό; Είναι πως γλιτώνουμε από το σύστημα που μας έλεγε ᾽᾽πάρε αυτό, αν δεν κάνεις το άλλο, δεν σου δίνω αυτό᾽᾽. Κάποτε οι Αμερικανοί μας έδιναν οπλικά συστήματα έναντι 2 δισεκ. δολαρίων. Τώρα τους δώσαμε 2.5 δισ. δολάρια και δεν μας δίνουν μαχητικά».

Δείτε τα όσα είπε για το θέμα ο Μανώλης Κωστίδης:

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Επικοινωνιακά παιχνίδια από την Τουρκία με νέο βαλλιστικό πύραυλο – «Τρέμουν» τα Rafale;». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Βαγγέλης Λάσκαρης

Συντάκτης στο GeoStratigika.gr

ΣΧΟΛΙΑ