Αρχική » Ελληνοτουρκικά

Κρύος ιδρώτας στην Τουρκία – Μιλούν για ντρίπλα με Eurofighter στο σχέδιο της Ελλάδας

Ντρίπλα με Eurofighter στο σχέδιο της Ελλάδας για τα μαχητικά F-35 λένε στην Τουρκία

Βαγγέλης Λάσκαρης Featured Ελληνοτουρκικά
Κρύος ιδρώτας στην Τουρκία - Μιλούν για ντρίπλα με Eurofighter στο σχέδιο της Ελλάδας

Κρύος ιδρώτας φαίνεται πως έχει πιάσει την Τουρκία μετά την υπεροχή της Ελλάδας στα ελληνοτουρκικά θέματα, με τα μέσα της γειτονικής χώρας να μιλούν σήμερα για ντρίπλα με Eurofighter στο σχέδιο της χώρας μας.

Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με όσα μετέφερε από την Κωνσταντινούπολη ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪΜανώλης Κωστίδης, τo σημερινό πρωτοσέλιδο της τουρκικής εφημερίδας Μilliyet αποδεικνύει το γεγονός πως η απόκτηση F-35, έχει θορυβήσει για τα καλά την Τουρκία.

Ειδικότερα, οι τούρκοι αναφέρουν πως «Η Τουρκία σχεδιάζει να παραλάβει 40 Eurofighter δύο χρόνια πριν τα ελληνικά F-16» τονίζεται στην τουρκική εφημερίδα. «Η Τουρκία θα σταματήσει το σχέδιο της αεροπορικής υπεροχής της Ελλάδας με Rafale και F-35».

Παράλληλα, ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη σχολίασε, «Αναλυτές εδώ λένε ότι η στροφή στα Eurofighter σημαίνει ότι δεν υπάρχουν ελπίδες για τα F-16 (εκσυγχρονισμός παλαιών – και κυρίως απόκτηση νέων)».

Το παράδοξο όμως της όλης υπόθεσης είναι το γεγονός πως η Γερμανία φέρεται να αρνείται την παραχώρηση των Eurofighter λόγω της Ελλάδας.

Μάλιστα, την παραπάνω φήμη φαίνεται πως επιβεβαιώνουν και πηγές του τουρκικού υπουργείου Άμυνας με το θέμα να φαντάζει άκρως μπερδεμένο!

Δείτε τα όσα είπε για το θέμα ο Μανώλης Κωστίδης:

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κρύος ιδρώτας στην Τουρκία – Μιλούν για ντρίπλα με Eurofighter στο σχέδιο της Ελλάδας». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Βαγγέλης Λάσκαρης

Συντάκτης στο GeoStratigika.gr

ΣΧΟΛΙΑ