Αρχική » Ελληνοτουρκικά

F-22 στην Κύπρο: Πέταξαν πάνω απο τα Κατεχόμενα με άδεια της Κυπριακής Δημοκρατίας – Σοκ οι Τούρκοι

Η Τουρκία εξέδωσε αντί-notam για την ακύρωση της άσκησης, χωρίς όμως οι ΗΠΑ να δώσουν... σημασία.

Διονύσης Αντωνέλλος Featured Ένοπλες Δυνάμεις Ελληνοτουρκικά
F-22 στην Κύπρο: Πέταξαν πάνω απο τα Κατεχόμενα με άδεια της Κυπριακής Δημοκρατίας - Σοκ οι Τούρκοι

F-22 στην Κύπρο: Πέταξαν πάνω απο τα Κατεχόμενα με άδεια της Κυπριακής Δημοκρατίας, με τους Αμερικανούς να δείχνουν ξεκάθαρα στους Τούρκους ποια θεωρούν τη μοναδική νόμιμη κυβέρνηση στην περιοχή.

Τα αμερικανικα F-22 πέταξαν από την Σούδα μέχρι την Καρπασία, «παρακάμπτοντας» τις τουρκικές εκκλήσεις για αίτημα αναγνώρισης, ώστε να συμμετάσχουν σε άσκηση στον κόλπο της Αμμόχωστου.

Η Τουρκία εξέδωσε αντί-notam για την ακύρωση της άσκησης, χωρίς όμως οι ΗΠΑ να δώσουν… σημασία.

F-22 στην Κύπρο: Πέταξαν πάνω απο τα Κατεχόμενα με άδεια της Κυπριακής Δημοκρατίας – Σοκ οι Τούρκοι

F-22 στην Κύπρο: Πέταξαν πάνω απο τα Κατεχόμενα με άδεια της Κυπριακής Δημοκρατίας - Σοκ οι Τούρκοι

Την ίδια ώρα, την εμφάνισή του έκανε το τουρκικό Bayraktar VTOL, το μη επανδρομένο όχημα κάθετης απογείωσης και προσγείωσης (VTOL) που αναπτύχθηκε από την Baykar Defense και ανακοινώθηκε για πρώτη φορά το 2019.

Το τουρκικό Bayraktar VTOLΆ έχει άνοιγμα φτερών 5 μέτρα, μήκος 1,5 μέτρο, μέγιστο βάρος απογείωσης 30 κιλά, χρήσιμη χωρητικότητα φορτίου 5 κιλά ενώ έχει μέγιστη ταχύτητα 80 κόμβους, εμβέλεια επικοινωνίας στα 150 χλμ, λειτουργικό υψόμετρο πτήσης στα 9.000 πόδια, μέγιστο υψόμετρο πτήσης στα 15.000 πόδια και διάρκεια παραμονής στον αέρα 12 ώρες.

Ενδιαφέρον έχει η ομοιότητα του Bayraktar VTOL με το πρώτο ελληνικό drone Αρχύτας, ομοίωμα του οποίου παρουσιάστηκε στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Το Αρχύτας αναπτύσσεται από την ΕΑΒ σε συνεργασία με τρία πανεπιστήμια, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Διαβάστε επίσης:

Finabel: Η Ελλάδα αναπτύσσει το πρώτο της drone ως αντίδραση στα Bayraktar – Μεγάλο ευρωπαϊκό ενδιαφέρον

Αΐσλιν Όβερμπι τους άφησε με το στόμα ανοιχτό με το πώς έπεσε στο στρώμα (vid)

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «F-22 στην Κύπρο: Πέταξαν πάνω απο τα Κατεχόμενα με άδεια της Κυπριακής Δημοκρατίας – Σοκ οι Τούρκοι». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.

Μοιράσου στο LinkEdin

ΣΧΟΛΙΑ