Αρχική » Ελληνοτουρκικά

Φάσκει και αντιφάσκει ο Ερντογάν – Η δήλωση που προκαλεί ερωτηματικά και αφορά την Ελλάδα

Δήλωση γεμάτη ερωτηματικά (και) για την Ελλάδα από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

Βαγγέλης Λάσκαρης Featured Ελληνοτουρκικά
Φάσκει και αντιφάσκει ο Ερντογάν - Η δήλωση που προκαλεί ερωτηματικά και αφορά την Ελλάδα

Στο προσκήνιο βρίσκεται για ακόμη μια φορά βρίσκεται η Τουρκία, με τον πρόεδρο της γειτονικής χώρας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να φάσκει και να αντιφάσκει μέσα από μια νέα δήλωση του που προκαλεί ερωτηματικά και αφορά την Ελλάδα.

Αυτή τη φορά, σύμφωνα με όσα μετέδωσε από την Κωνσταντινούπολη ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪΜανώλης Κωστίδης, μετά τις δηλώσεις του Ερντογάν περί Γαλάζιας Πατρίδας, αποφάσισε να κάνει στροφή στις απόψεις του και να δηλώσει μεταξύ άλλων πως η Τουρκία δεν έχει βλέψεις στα εδάφη άλλων κρατών.

Φάσκει και αντιφάσκει ο Ερντογάν – Η δήλωση που προκαλεί ερωτηματικά και αφορά την Ελλάδα

Παρότι μόλις προχθές (30/10), τα ΜΜΕ της χώρας μιλούσαν για 153 νησιά, νησίδες και βραχονησίδες δεν ανήκουν στην Ελλάδα, σήμερα οι γείτονες αλλάζουν εντελώς το τροπάριο.

Την ίδια στιγμή που ο Ερντογάν λέει πως δεν έχει βλέψεις από άλλες χώρες, υπονοώντας τη χώρα μας, θυμήθηκε τους προγόνους του λέγοντας πως εκείνοι πίστευαν πως θέλει κανείς ειρήνη πρέπει να είναι έτοιμος για πόλεμο!

Πιο συγκεκριμένα, ο Ερντογάν δήλωσε: «Πιστεύω ότι αυτά τα μηνύματά μας θα διαβαστούν σωστά στη δύσκολη περίοδο που περνάει η περιοχή μας. Όπως λέγαμε πάντοτε, εμείς δεν έχουμε βλέψεις στα εδάφη, στη θάλασσα, την κυριαρχία ή τις εσωτερικές υποθέσεις καμίας χώρας.

Εμείς προσπαθούμε μόνο να προστατεύσουμε την πατρίδα μας υπό την καθοδήγηση των προγόνων μας που έλεγαν ‘αν θέλετε ειρήνη και ευημερία, ετοιμαστείτε για πόλεμο’.

Για να επιβιώσει, η Τουρκία πρέπει να είναι ισχυρή σε κάθε τομέα, ιδιαίτερα στην αμυντική βιομηχανία, και να αυτοβελτιώνεται συνεχώς. Σε αντίθετη περίπτωση, αν υποχωρούσαμε, γνωρίζουμε πολύ καλά ότι θα θεωρούσαν και για εμάς πολλά ακόμα και τα υφιστάμενα 780.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα της σημερινής πατρίδας, όπου έχουμε στριμωχτεί. Έχοντας επίγνωση αυτού του γεγονότος, θα συνεχίσουμε να ενισχύουμε τον στρατό μας, χωρίς να τρέφουμε εχθρότητα προς κανέναν».

Δείτε τα όσα είπε ο Μανώλης Κωστίδης για τις δηλώσεις του Ερντογάν:

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Φάσκει και αντιφάσκει ο Ερντογάν – Η δήλωση που προκαλεί ερωτηματικά και αφορά την Ελλάδα». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Βαγγέλης Λάσκαρης

Συντάκτης στο GeoStratigika.gr

ΣΧΟΛΙΑ