Αρχική » Ελληνοτουρκικά

Τούρκοι: Δεν υπάρχει η συνθήκη της Λωζάνης στα σχολικά εγχειρίδια στην Ελλάδα

Έκπληξη των Τούρκων ότι «υπάρχουν σελίδες για τη ζωή του Ατατούρκ» στα σχολικά βιβλία.

Διονύσης Αντωνέλλος Featured Ελληνοτουρκικά Διεθνή Viral
Τούρκοι: Δεν υπάρχει η συνθήκη της Λωζάνης στα σχολικά εγχειρίδια στην Ελλάδα

Τούρκοι: Δεν υπάρχει η συνθήκη της Λωζάνης στα σχολικά εγχειρίδια στην Ελλάδα, ανέφεραν Τούρκοι καθηγητές σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο Yaşar, συζητήθηκαν οι επιπτώσεις της Διάσκεψης Ειρήνης της Λωζάνης στην εσωτερική πολιτική της Τουρκίας.

Σύμφωνα με την αναπληρώτρια καθηγήτρια στο πανεπιστήμιο της Άγκυρας, Τσαγκλα Ντεριά Ταγμάτ, «δεν υπάρχει έρευνα στην Ελλάδα σχετικά με τη Συνθήκη Ειρήνης της Λωζάνης».

Ενώ όπως σημειώνει η «το ενδιαφέρον είναι ότι ενώ η Συνθήκη Ειρήνης της Λωζάνης περιλαμβάνεται ελάχιστα στα σχολικά εγχειρίδια στην Ελλάδα, υπάρχουν σελίδες για τη ζωή του Ατατούρκ», είπε.

Σύμφωνα με τον καθηγητή του πανεπιστημίου της Άγκυρας, Τεμουτσίν Φαΐκ Ερτάν, η Συνθήκη της Λωζάνης «δεν είναι απλώς μια συμφωνία που καθορίζει τα σύνορα» της Τουρκίας, αλλά «είναι σαν το χαλί κάτω από τα πόδια» των Τούρκων. «Αν τραβήξουμε, πέφτουμε», συμπλήρωσε.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Τούρκοι: Δεν υπάρχει η συνθήκη της Λωζάνης στα σχολικά εγχειρίδια στην Ελλάδα». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.

Μοιράσου στο LinkEdin

ΣΧΟΛΙΑ