Αρχική » Ελληνοτουρκικά

Φρεγάτες: Γαλλικές και ελληνικές Belharra φτιάχνονται στην Ελλάδα

Η Ελλάδα θα παραλάβει δύο πλοία το 2025 και ένα τρίτο το 2026.

Διονύσης Αντωνέλλος Featured Ένοπλες Δυνάμεις Ελληνοτουρκικά
Φρεγάτες: Γαλλικές και ελληνικές Belharra φτιάχνονται στην Ελλάδα

Φρεγάτες: Γαλλικές και ελληνικές Belharra φτιάχνονται στην Ελλάδα όπως ανακοινώθηκε κατά τη διάρκεια της Euronaval στο Παρίσι, τα τέλη Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με τη ανακοίνωση, γράφει το shephardmedia.com, τα «ελληνικά ναυπηγεία θα κατασκευάσουν τμήματα του κύτους για τα γαλλικά και τα ελληνικά πλοία του προγράμματος».

«Αυτά θα μεταφερθούν στη Lorient για εξοπλισμό και ενσωμάτωση σε έτοιμα πλοία», σημειώνεται.

Φρεγάτες: Γαλλικές και ελληνικές Belharra φτιάχνονται στην Ελλάδα

Την ίδια ώρα η Naval Group (ναυπηγική εταιρεία) στοχεύει να μειώσει το χρονοδιάγραμμα των 48 μηνών για την κατασκευή, τη δοκιμή και την παράδοση της πρώτης Belharra «σε μόλις 36 μήνες για τα επόμενα πλοία», σύμφωνα με τον διευθυντή προγράμματος της Naval Group Stephane Fremont.

Η Ελλάδα θα παραλάβει δύο πλοία το 2025 και ένα τρίτο το 2026.

Η Naval Group έχει ήδη κόψει χάλυβα για τις δύο πρώτες ελληνικές Belharra, παρά το γεγονός ότι η σύμβαση για τα πλοία υπογράφηκε μόλις τον Μάρτιο του 2022.

Tην ίδια ώρα, ένα ΣΟΚ περίμενε την Τουρκια, με την Άγκυρα να τρέχει και να μην… φτάνει μετά την απόφαση της Εθνικής Εταιρείας Πετρελαίου της Λιβύης για αγωγό φυσικού αερίου από την Λιβύη στην Ελλάδα.

Η Εθνική Εταιρεία Πετρελαίου της Λιβύης εξετάζει πρόταση για τη δημιουργία «δύο αγωγών φυσικού αερίου που θα συνδέονται με την Ελλάδα και την αιγυπτιακή πόλη Δαμιέτη», ανέφερε στο CNBC Arabia ο επικεφαλής της NOC, Φαρχάτ Μπενγκάρα.

Κατά πολλούς η παραπάνω εξέλιξη εμφανίζεται ως η πλέον λογική, στη βάση της γεωγραφικής θέσης των δύο χωρών.

Διαβάστε επίσης:

ΣΟΚ για την Τουρκια – Τρέχει και δεν φτάνει – Αγωγός φυσικού αερίου από την Λιβύη στην Ελλάδα τελειώνει το τουρκολιβυκό σύμφωνο

Ελληνοτουρκικά: Προκλητικό σόου Ερντογάν με χάρτες – Προανήγγειλε γεωτρήσεις νότια της Κρήτης!

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Φρεγάτες: Γαλλικές και ελληνικές Belharra φτιάχνονται στην Ελλάδα». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.

Μοιράσου στο LinkEdin

ΣΧΟΛΙΑ