Αρχική » Γεωστρατηγική

ΣΟΚ για την Τουρκια – Τρέχει και δεν φτάνει – Αγωγός φυσικού αερίου από την Λιβύη στην Ελλάδα τελειώνει το τουρκολιβυκό σύμφωνο

Κατά πολλούς η παραπάνω εξέλιξη εμφανίζεται ως την πλέον λογική.

Διονύσης Αντωνέλλος Featured Ελληνοτουρκικά Γεωστρατηγική
ΣΟΚ για την Τουρκια - Τρέχει και δεν φτάνει - Αγωγός φυσικού αερίου από την Λιβύη στην Ελλάδα

ΣΟΚ για την Τουρκια, με την Άγκυρα να τρέχει και να μην… φτάνει μετά την απόφαση της Εθνικής Εταιρείας Πετρελαίου της Λιβύης για αγωγό φυσικού αερίου από την Λιβύη στην Ελλάδα.

Η Εθνική Εταιρεία Πετρελαίου της Λιβύης εξετάζει πρόταση για τη δημιουργία «δύο αγωγών φυσικού αερίου που θα συνδέονται με την Ελλάδα και την αιγυπτιακή πόλη Δαμιέτη», ανέφερε στο CNBC Arabia ο επικεφαλής της NOC, Φαρχάτ Μπενγκάρα.

Κατά πολλούς η παραπάνω εξέλιξη εμφανίζεται ως η πλέον λογική, στη βάση της γεωγραφικής θέσης των δύο χωρών.

ΣΟΚ για την Τουρκια – Τρέχει και δεν φτάνει – Αγωγός φυσικού αερίου από την Λιβύη στην Ελλάδα

Μάλιστα, η συγκεκριμένη εξέλιξη έρχεται μετά την ανακοίνωση του ΟΗΕ και την δήλωση του εκπροσώπου του αμερικανικού State Department ότι βάσει του άρθρου έξι του Tripoli Forum η συμφωνία μεταξύ Τουρκίας και Λιβύης, για το τουρκολιβυκό Σύμφωνο, είναι παράνομη.

Η Αίγυπτος, καθώς και η Κύπρος, το Ισραήλ και ο Λίβανος, αναπτύσσουν τεράστια υπεράκτια κοιτάσματα φυσικού αερίου και θέλουν οικονομικά αποδοτικό τρόπο παράδοσης τους στην αγορά της ΕΕ που διψά για ενέργεια, μετά και τις εξελίξεις με το ρωσικό φυσικό αέριο.

Διαβάστε επίσης:

Bayraktar: Ο Πούτιν τελείωσε τα τουρκικά drone στην Ουκρανία – Μεγάλη ζημιά

Ελληνοτουρκικά: Κάνει το άσπρο – μαύρο ο Ακάρ για την αποστρατικοποίηση των νησιών!

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «ΣΟΚ για την Τουρκια – Τρέχει και δεν φτάνει – Αγωγός φυσικού αερίου από την Λιβύη στην Ελλάδα τελειώνει το τουρκολιβυκό σύμφωνο». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.

Μοιράσου στο LinkEdin

ΣΧΟΛΙΑ