Αρχική » Ελληνοτουρκικά

Φρεγάτες: Η Τουρκία αγόρασε τις Type 23 στα κρυφά – Τις ήθελε και η Ελλάδα

H Τουρκία αγόρασε μια μεταχειρισμένη φρεγάτα Type-23 από την Αγγλία, η οποία έχει 12 τέτοια πλοία.

Διονύσης Αντωνέλλος Featured Ένοπλες Δυνάμεις Ελληνοτουρκικά Εξοπλιστικά
Φρεγάτες: Η Τουρκία αγόρασε τις Type 23 στα κρυφά - Τις ήθελε και η Ελλάδα

Φρεγάτες: Η Τουρκία αγόρασε τις Type 23 στα κρυφά από την Αγγλία σύμφωνα με ισχυρισμό ΣΟΚ σε τουρκικά δημοσιεύματα.

«Ισχυρισμός σοκ: Η Τουρκία αγόρασε φρεγάτα τύπου 23 από την Αγγλία», τιτλοφορείται δημοσίευμα του τουρκικού αμυντικού σάιτ savunmasanayist.com.

«Εικάζεται ότι η Τουρκία αγόρασε τη φρεγάτα Type-23 από το Ηνωμένο Βασίλειο. Η Βρετανία είχε αρχίσει να αποσύρει τις φρεγάτες τύπου-23», σημειώνεται.

Σύμφωνα με τους Τούρκους ο Τούρκος υπουργός Εθνικής Άμυνας Χουλουσί Ακάρ «πραγματοποίησε επίσκεψη στην Αγγλία στις 16 Ιανουαρίου και συναντήθηκε με τον ομόλογό του Μπεν Γουάλας».

«Υποστηρίζεται ότι μετά τη συνάντηση των δύο υπουργών, η Τουρκία αγόρασε μια μεταχειρισμένη Φρεγάτα Type-23 από την Αγγλία», υπογραμμίζεται.

Φρεγάτες: Η Τουρκία αγόρασε τις Type 23 στα κρυφά – Τις ήθελε και η Ελλάδα

Το Marine Deal αναφέρει πως το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας της Τουρκίας προμηθεύεται φρεγάτες Type-23 από το βρετανικό Βασιλικό Ναυτικό.

«Μετά την επίσκεψη του υπουργού Εθνικής Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, υποστηρίχθηκε ότι η Τουρκία και η Αγγλία υπέγραψαν συμφωνία προμήθειας για τις φρεγάτες Type-23, οι οποίες χρησιμοποιούνται ενεργά από το βρετανικό Βασιλικό Ναυτικό και έχει επί του παρόντος 12 στο απόθεμα», αναφέρεται.

Η Βρετανία είχε πουλήσει προηγουμένως τρεις φρεγάτες της ίδιας κλάσης στη Χιλή ενώ σύμφωνα με τους Τούρκους ο «ισχυρισμός δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί από πηγές ασφαλείας ή άμυνας».

Κατά την διαπραγμάτευση για τις νέες ελληνικές φρεγάτες, η οποία κατέληξε στην αγορά από την Αθήνα 3+1 γαλλικών Belharra, η Μεγάλη Βρετανία φέρεται να έδινε δωρεάν στην Ελλάδα δύο Τype 23 με κάθετους εκτοξευτές 64 κελιών σύνολο.

Η Ελλάδα εξέταζε τις συγκεκριμένες φρεγάτες ως πλοία ενδιάμεσης λύσης, μεχρι την αγορά των κυρίων φρεγατών.

Να σημειωθεί πως οι Type 23 είναι οπλισμένες με 8 Harpoon Anti-Ship Missiles.

Διαβάστε επίσης:

Τούρκοι: Το Ισραήλ δίνει τεχνολογία drone στην Ελλάδα – Τι άλλαξε και βλέπουν αντίπαλο για τα Bayraktar

Τουρκία: Πανάκριβη πλέον η Κωνσταντινούπολη

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Φρεγάτες: Η Τουρκία αγόρασε τις Type 23 στα κρυφά – Τις ήθελε και η Ελλάδα». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.

Μοιράσου στο LinkEdin

ΣΧΟΛΙΑ