Αρχική » Ελληνοτουρκικά

Τούρκοι: Το Ισραήλ δίνει τεχνολογία drone στην Ελλάδα – Τι άλλαξε και βλέπουν αντίπαλο για τα Bayraktar

Αντιπαλο στα Bayraktar με βοήθεια από το Ισραήλ βλέπει η Τουρκία.

Διονύσης Αντωνέλλος Featured Ένοπλες Δυνάμεις Ελληνοτουρκικά Εξοπλιστικά Γεωστρατηγική
Τούρκοι: Το Ισραήλ δίνει τεχνολογία drone στην Ελλάδα - Τι άλλαξε και βλέπουν αντίπαλο για τα Bayraktar

Τούρκοι: Το Ισραήλ δίνει τεχνολογία drone στην Ελλάδα λένε αναλυτές ενώ υπογραμμίζουν ότι η Ελλάδα δεν έχει τις τεχνικές γνώσεις να αναπτύξει μόνη της UAV.

«Αποκαλύφθηκαν λεπτομέρειες για το εγχώριο UAV της Ελλάδας», τιτλοφορείται το άρθρο του τουρκικού αμυντικού σάιτ savunmasanayist.com.

«Η Ελλάδα σήκωσε τα μανίκια για να αναπτύξει ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος (UAV) με εγχώριους πόρους. Τέσσερα πανεπιστήμια υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας με την Ελληνική Αεροδιαστημική Βιομηχανία (ΕΑΒ)», τονίζεται.

Σύμφωνα με τους Τούρκους, με το νέο έργο που ξεκίνησε, «η Ελλάδα θα αναπτύξει ένα πιο προηγμένο μη επανδρωμένο αεροσκάφος χρησιμοποιώντας τη γνώση που αποκτήθηκε από το πρόγραμμα Αρχύτας», που ήταν το «πρώτο μη επανδρωμένο αεροσκάφος (UAV) της χώρας».

Με το έργο που ονομάζεται Γρύπας, σχεδιάζεται η παραγωγή ενός UAV κατηγορίας MALE ενώ η «Ελλάδα σχεδιάζει να το οπλίσει», υπογραμμίζουν οι Τούρκοι.

ALERT! ΗΡΘΕ ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΜΟΙΡΑΖΕΙ ΔΩΡΑ!

Τούρκοι: Το Ισραήλ δίνει τεχνολογία drone στην Ελλάδα

«Προβλέπεται ότι τα πρώτα πρωτότυπα θα παραχθούν, θα δοκιμαστούν και στη συνέχεια θα ξεκινήσει η μαζική παραγωγή μετά από μια περίοδο ανάπτυξης 25 μηνών από την ημερομηνία υπογραφής του έργου», τονίζεται.

Το Γρύπας θα μπορεί να φτάσει σε μέγιστο ύψος 30.000 πόδια και θα έχει βάρος απογείωσης 3 τόνους ενώ θα είναι μεγαλύτερο από το ισραηλινό Heron και ελαφρώς μικρότερο από το αμερικανικό MQ-9 Reaper.

«Θα είναι συγκρίσιμο με το Bayraktar AKINCI», αναφέρεται ενώ οι Τούρκοι υπογραμμίζουν πως «υπάρχει πιθανότητα το Ισραήλ να παράσχει τεχνική υποστήριξη στην Ελλάδα για την ανάπτυξη του εν λόγω UAV».

«Θεωρείται ότι η Ελλάδα δεν έχει τις τεχνικές γνώσεις να αναπτύξει ένα SİHA ή ακόμα και ένα UAV όπως το Γρύπας με εγχώριους πόρους», καταλήγει το savunmasanayist.com.

Διαβάστε επίσης:

Ιωάννης Μάζης: Η ExxonMobil έχει δώσει την εντολή να προχωρήσει η ελληνική πλευρά σε επέκταση των 6 στα 12 ν.μ.

«Η Τουρκία είναι παγκόσμιος μαγνήτης κυκλωμάτων παράνομης μετανάστευσης – Δεν πρόκειται για πρόσφυγες»

Αποδυτήρια: «Κατά λάθος» ήρωας ο Κουρμπέλης – Τα χιλιόμετρα των Χάμες, Φορτούνη, Μπίελ – Το ψάχνει ο Παντελίδης – DNA Νταμπράουσκας ο ΟΦΗ

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Τούρκοι: Το Ισραήλ δίνει τεχνολογία drone στην Ελλάδα – Τι άλλαξε και βλέπουν αντίπαλο για τα Bayraktar». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.

Μοιράσου στο LinkEdin

ΣΧΟΛΙΑ