Αρχική » Ελληνοτουρκικά

Φρεγάτες: Πουλάει τρελά ότι σύστημα πήραν οι Έλληνες στην Belharra – Eίναι ότι καλύτερο

Μετά την αγορά από την Ελλάδα των 3+1 γαλλικών Belharra, δεν άργησε να... επαναληφθεί η παραγγελία των οπλικών τους συστημάτων.

Διονύσης Αντωνέλλος Featured Ένοπλες Δυνάμεις Ελληνοτουρκικά Εξοπλιστικά
Φρεγάτες: Πουλάει τρελά ότι σύστημα πήραν οι Έλληνες στην Belharra - Eίναι ότι καλύτερο

Φρεγάτες: Πουλάει τρελά ότι σύστημα πήραν οι Έλληνες στην Belharra με την παράδοση να… συνεχίζεται.

Μία ιδιαίτερη… παράδοση έχει δημιουργήσει το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό, καθώς διαχρονικά οι επιλογές του γίνονται θέμα συζήτησης και υιοθετούνται άμεσα και από άλλα ναυτικά.

Έτσι, μετά την αγορά από την Ελλάδα των 3+1 γαλλικών Belharra, δεν άργησε να… επαναληφθεί η παραγγελία των οπλικών τους συστημάτων και από άλλο ένα κράτος.

Συγκεκριμένα η Σιγκαπούρη σκοπευει να αγοράσει έξι δανικές φρεγάτες, οι οποίες θα ειναι οπλισμένες με SEA FIRE και κελιά sylver για Aster-30 και Mica.

Φρεγάτες: Πουλάει τρελά ότι σύστημα πήραν οι Έλληνες στην Belharra – Eίναι ότι καλύτερο

Nα σημειωθεί ότι το SEA FIRE 500 των ελληνικών FDI HN θα μπορεί να καθοδηγεί 16 βλήματα ταυτόχρονα, προσφέροντας εξαιρετική άμυνα περιοχής.

Το SEA FIRE 500 έχει εμβέλεια 500 χλμ για αεροσκάφη μεγάλου μεγέθους π.χ. F-16, ενώ η εμβέλειά του σε στόχους επιφανείας φτάνει τα 80+ χλμ.

Δηλαδή το SEA FIRE 500 θα μπορεί να δίνει πλήρη εικόνα σε μία ελληνικη FDI-HN που βρίσκεται στη Νάξο από τον Μαρμαρά μέχρι το Καστελόριζο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Naval Group, η φρεγάτα FDI HN διαθέτει τις καλύτερες τεχνολογίες των Naval Group, Thales και MBDA, οι οποίες περιλαμβάνουν «τους πυραύλους ASTER 30 B1 και Exocet MM40 Block 3c».

Επίσης οι νέες ελληνικές φρεγάτες θα είναι πλήρως «διαλειτουργικές με τους στόλους της Ευρώπης και του ΝΑΤΟ».

Να σημειωθεί ότι ASTER 30 B1 είναι ότι καλύτερο μπορούσε να βρει η Ελλάδα σε πύραυλο, ενώ μπορεί να καταρρίψει αεροσκάφη, πυραύλους κατά πλοίων, drones και βαλλιστικούς πυραύλους.

Διαβάστε επίσης:

Ελληνικά drone δοκιμάζουν τεχνολογία που αφήνει πίσω τα Bayraktar

Τουρκία – Bayraktar Kızılelma: Σόου από τον Ερντογάν και τον γαμπρό του – Το drone που αλλάζει το τοπίο στο Αιγαίο

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Φρεγάτες: Πουλάει τρελά ότι σύστημα πήραν οι Έλληνες στην Belharra – Eίναι ότι καλύτερο». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.

Μοιράσου στο LinkEdin

ΣΧΟΛΙΑ