Αρχική » Ελληνοτουρκικά

Τουρκία: Μπροστά «στο τέλος της εποχής» Ερντογάν – Μεγάλη πιθανότητα να χάσει στις εκλογές!

Μεγάλη είναι η πιθανότητα να χάσει τις προεδρικές εκλογές της 14ης Μαΐου ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σύμφωνα με το Spiegel

Βαγγέλης Λάσκαρης Featured Ελληνοτουρκικά
Μεγάλη είναι η πιθανότητα να χάσει τις προεδρικές εκλογές της 14ης Μαΐου ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σύμφωνα με το Spiegel

Την ώρα που ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει αρχίσει να τάζει «αιώνα της Τουρκίας» με φόντο τις εκλογές της 14ης Μαΐου, δημοσίευμα του Spiegel έρχεται να… χτυπήσει τον κώδωνα του κινδύνου για τον Τούρκο πρόεδρο.

Μετά από 12 εκλογικές νίκες και 3 δημοψηφίσματα, το γερμανικό περιοδικό υποστηρίζει πως υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να χάσει τις προεδρικές εκλογές, με αποτέλεσμα να έρθει το τέλος της ηγεμονίας του Ερντογάν ο οποίος «σύμφωνα με τον άγραφο νόμο πάντα νικούσε ότι και να συνέβαινε τις τελευταίες δύο δεκαετίες».

Είναι χαρακτηριστικό πως για πρώτη φορά από την ανάληψη των καθηκόντων του το 2003, ο Ερντογάν δεν μπαίνει στην κούρσα ως φαβορί. Σχεδόν όλες οι δημοσκοπήσεις δείχνουν τον υποψήφιο της αντιπολίτευσης, τον αρχηγό του CHP, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου , μπροστά, μερικές φορές έως και 13 ποσοστιαίες μονάδες.

Οι πιο έγκυροι δημοσκόποι της Τουρκίας λένε ότι το κλίμα έχει γυρίσει για τα καλά υπέρ της αντιπολίτευσης αν και πάντα αφήνουν ένα παράθυρο ανατροπής γιατί υπάρχουν αρκετές ημέρες ακόμα μέχρι τις εκλογές.

Οι δημοσκόποι θεωρούν πως στο διάστημα που μεσολαβεί μέχρι να στηθούν οι κάλπες ο Τούρκος πρόεδρος έχει ακόμα πολλά χαρτιά να παίξει.

Όλα αυτά φυσικά, τη στιγμή που τα κεντρικά γραφεία του κόμματος İyi της Μεράλ Ακσενέρ στην Κωνσταντινούπολη έγιναν στόχος ένοπλης επίθεσης, με την ίδια να υποστηρίζει πως ο Τούρκος πρόεδρος κρύβεται πίσω από το χτύπημα.


Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Τουρκία: Μπροστά «στο τέλος της εποχής» Ερντογάν – Μεγάλη πιθανότητα να χάσει στις εκλογές!». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Βαγγέλης Λάσκαρης

Συντάκτης στο GeoStratigika.gr

ΣΧΟΛΙΑ