Αρχική » Ελληνοτουρκικά

Γιατί Rafale έκαναν ασκήσεις με τουρκικά F-16

Rafale έκαναν 12 εξόδους συνολικού χρόνου πτήσης 30 ωρών.

Διονύσης Αντωνέλλος Featured Ένοπλες Δυνάμεις Ελληνοτουρκικά
Γιατί Rafale έκαναν ασκήσεις με τουρκικά F-16

Γιατί Rafale έκαναν ασκήσεις με τουρκικά F-16 μεταξύ 4 και 9 Μαρτίου στη Ρουμανία.

Γαλλικά Rafale έκαναν 12 εξόδους συνολικού χρόνου πτήσης 30 ωρών, με κοινές πτητικές αποστολές με τουρκικά και ρουμανικά F-16, «επιδεικνύοντας διαλειτουργικότητα και συντονισμό μεταξύ διαφορετικών τύπων αεροσκαφών», σημειώνει το aerotime.aero.

Επιπλέον, «τα Rafale συμμετείχαν σε εκπαίδευση μάχης αέρος-αέρος, συνδυάζοντας ενάερια μάχη εντός οπτικού εύρους (WVR) και εκτός οπτικού εύρους (BVR) μαζί με ρουμανικά μαχητικά αεροσκάφη F-16.

Γιατί Rafale έκαναν ασκήσεις με τουρκικά F-16

«Πέρα από την ενίσχυση της διαλειτουργικότητας με την Forțele Aeriene Române [ρουμανική Πολεμική Αεροπορία], η παρουσία των γαλλικών Rafale στην περιοχή συμβάλλει στην ενίσχυση της αμυντικής και αποτρεπτικής στάσης του [ΝΑΤΟ] στην ανατολική πλευρά για την υποστήριξη της αποστολής Air Shielding», ανέφερε το γαλλικό Υπουργείο Ενόπλων Δυνάμεων.

Ως αντίδραση στην εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022, η Γαλλία ξεκίνησε την αποστολή τον Μάιο του 2022 500 στρατιωτών στην Κωνστάντζα της Ρουμανίας, στην ακτή της Μαύρης Θάλασσας. Αυτό το τάγμα, που υποστηρίζεται από 300 Βέλγους και Ολλανδούς στρατιώτες εκ περιτροπής.

Επιπλέον, η Γαλλική Πολεμική Αεροπορία ανέπτυξε ένα SAMP/T σύστημα άμυνας εδάφους-αέρος στη Ρουμανία για την προστασία των δυνάμεων του ΝΑΤΟ που διεξάγουν επιχειρήσεις στην περιοχή.

Διαβάστε επίσης:

Γιατί οι Τούρκοι βλέπουν τις γαλλικές βόμβες της Ουκρανίας και σκέφτονται την Ελλάδα και τα Rafale

Δεν μπορεί η Ελλάδα να θέλει τα F-35 Block 4 μαζί με τις LCS

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Γιατί Rafale έκαναν ασκήσεις με τουρκικά F-16». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.

Μοιράσου στο LinkEdin

ΣΧΟΛΙΑ