Αρχική » Ελληνοτουρκικά

Η κίνηση των ΗΠΑ που θα βγάλει εκτός εαυτού την Τουρκία – Ο ρόλος της Ελλάδας

Αυτό θα κάνουν οι ΗΠΑ και θα εξοργίσουν Τουρκία και Ερντογάν

Βαγγέλης Λάσκαρης Featured Ελληνοτουρκικά
Η κίνηση των ΗΠΑ που θα βγάλει εκτός εαυτού την Τουρκία!

Τα πάνω κάτω στα ελληνοτουρκικά ζητήματα αναμένεται να φέρει η νέα απόφαση των ΗΠΑ για αμερικανικές βάσεις στην Ελλάδα, γεγονός που εξοργίζει την Τουρκία και τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με το κανάλι του ΣΚΑΪ, η υπερψήφιση της τροπολογίας για την Ελλάδα που κατέθεσε η βουλευτής Γκρέις Μενγκ στο νομοσχέδιο για τον αμυντικό προϋπολογισμό (NDAA) της Βουλής των Αντιπροσώπων, αναμένεται να βγάλει εκτός εαυτού την Άγκυρα.

Μάλιστα, η είδηση αυτή στην Αμερική ηχεί θετικά καθώς πολλοί είναι αυτοί που δηλώνουν ικανοποίηση από το ενδεχόμενο της περαιτέρω επέκτασης και διεύρυνσης της.

Πλέον το μόνο που φαίνεται πως απομένει είναι να σταλεί ένα τελικό κείμενο που θα αποτελεί τη συγχώνευση δύο νομοθετικών σωμάτων στον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν για να το υπογράψει.

Όλα αυτά, την ώρα που ο Ρόμπέρτ Μενέντεζ εξακολουθεί να μπλοκάρει την πώληση αναβαθμισμένων F-16 στην Τουρκία, κάτι που προκαλεί την έντονη ανησυχία και τον εκνευρισμό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη γειτονική χώρα.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Η κίνηση των ΗΠΑ που θα βγάλει εκτός εαυτού την Τουρκία – Ο ρόλος της Ελλάδας». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Βαγγέλης Λάσκαρης

Συντάκτης στο GeoStratigika.gr

ΣΧΟΛΙΑ