Αρχική » Ελληνοτουρκικά

Η ουκρανοποίηση της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας, οι Καναδοί συνταξιούχοι και το ενιαίο μισθολόγιο του δημοσίου

Η τρέλα των αποκρατικοποιήσεων και η... ρετσινιά των κακών δημοσίων υπαλλήλων οδήγησαν στην εγκατάλειψη και την απαξίωση της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας.

Διονύσης Αντωνέλλος Featured Ένοπλες Δυνάμεις Ελληνοτουρκικά Εξοπλιστικά
Η ουκρανοποίηση της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας και οι Καναδοί συνταξιούχοι

Η ουκρανοποίηση της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας λόγω της εγκατάλειψή της.

Η ελληνική αμυντική βιομηχανία, εδώ και χρόνια, έχει εγκαταλειφθεί, με τις ελληνικές κυβερνήσεις να επιδιώκουν την αγορά ξένων αμυντικών συστημάτων, πλατφορμών και τεχνολογίας.

Η τρέλα των αποκρατικοποιήσεων και η… ρετσινιά των κακών δημοσίων υπαλλήλων οδήγησαν στην εγκατάλειψη και την απαξίωση της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας.

Θα μας πείτε λογικό δεν είναι αυτό για κυβερνήσεις οι οποίες έχουν δώσει το 51% του μεγαλύτερου αεροδρομίου της χώρας, του Ελευθέριος Βενιζέλος, σε Fund που διαχειρίζεται τα χρήματα των Καναδών συνταξιούχων; Το αποτέλεσμα είναι πάνω από το μισό κέρδος του αεροδρομίου, την ώρα που η Ελλάδα κάνει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο στον τουρισμό, να πηγαίνει σε… Καναδούς συνταξιούχους.

Η ουκρανοποίηση της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας είναι πλέον γεγονός.

Σε μία… εικόνα από το μέλλον, φανταστείτε τι θα συμβεί σε μία ευρείας κλίμακα σύγκρουση με την Τουρκία, ένα σενάριο το οποίο ακόμα και το ΕΛΙΑΜΕΠ θεωρεί πιθανό.

Θα έχει λέτε τα απαραίτητα εφόδια η Ελλάδα για να αντιμετωπίσει την Τουρκία σε έναν γενικευμένο πόλεμο ή θα βγαίνει ο Έλληνας πρωθυπουργός και θα ζητά βοήθεια από την Δύση, όπως κάνει τώρα ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι;

Να σημειωθεί πως την ίδια ώρα η Τουρκία οδεύει προς την απόλυτη απεξάρτησή της από τη Δύση. Μπορεί βέβαια να μην έχει… μαχητικά νέας γενιάς, όμως έχει drone και εκατοντάδες πυραύλους για να εξοπλίσει τις εναέριες πλατφόρμες και τα πλοία της.

Θυμίζουμε πως σε κρίσιμο σημείο βρίσκεται το πρότζεκτ «Αρχύτας», όπου για να προχωρήσουν οι εργασίες βάσει του χρονοδιαγράμματος είναι απαραίτητο να συνεχίσει η χρηματοδότηση του προγράμματος και να μην υπάρξουν αποχωρήσεις μηχανικών και τεχνικών λόγω των πολύ χαμηλών αμοιβών που δεν υπερβαίνουν το ενιαίο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων.

Βέβαια, ενώ συμβαίνουν αυτά, ιδιωτικές εταιρείες στην Ελλάδα και το εξωτερικό δίνουν στους ίδιους μηχανικούς και τεχνικούς μισθούς έως τέσσερις φορές επάνω, ένα πρόβλημα που γνωρίζουν και οι Έλληνες αρμόδιοι υπουργοί (σ.σ. νυν και τέως).

Διαβάστε επίσης:

Αγνωστο σύστημα ηλεκτρονικού πολέμου μπλοκάρει την Πολωνία και τις χώρες της Βαλτικής

Φρεγάτες: Αλλάζουν όλα; – Τι θα γίνει με τις κορβέτες – Ποια πλοία προκρίνει η Ελλάδα και γιατί

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Η ουκρανοποίηση της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας, οι Καναδοί συνταξιούχοι και το ενιαίο μισθολόγιο του δημοσίου». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.

Μοιράσου στο LinkEdin

ΣΧΟΛΙΑ