Αρχική » Ελληνοτουρκικά

Η πολύτιμη γνώση των Ελλήνων στα Bayraktar – Τους ζητάνε συμβουλές

Πως οι παραβιάσεις των Τούρκων θα τους γυρίσουν μπούμερανγκ.

Διονύσης Αντωνέλλος Ένοπλες Δυνάμεις Ελληνοτουρκικά
Η πολύτιμη γνώση των Ελλήνων στα Bayraktar - Τους ζητάνε συμβουλές

Η πολύτιμη γνώση των Ελλήνων στα Bayraktar και γιατί τους ζητάνε συμβουλές άλλες χώρες.

Οι Τούρκοι έχουν κάνει βήματα προόδου στα drone και UAV (σ.σ. με κλεμμένη ισραηλινή τεχνολογία) με αποτέλεσμα να ρίχνουν όλο και περισσότερα Bayraktar στα πεδία των μαχών αλλά και των περιοχών ενδιαφέροντός τους.

Μετά την Λιβύη, την Συρία, το Ιράκ, το Ναγκόρνο Καραμπάχ και την Ουκρανία τα τουρκικά drone κάνουν χρυσές… δουλειές, αφού συνεχώς αυξάνονται οι νέες παραγγελίες για την αγορά των Bayraktar από χώρες του εξωτερικού.

Kαι εδώ έρχεται να παίξει ρόλο η Ελλάδα.

Στο Αιγαίο, από το 2021 στο 2022 έχει υπάρξει αύξηση 182% στις παραβιάσεις με Bayraktar.

H ελληνική αεράμυνα (Patriot, Velos, Crotale, OSA-AK, TOR-M1, S-300) παρακολουθεί συνεχώς τα τουρκικά Bayraktar τα οποία λοκάρονται και αναχαιτίζονται.

Αυτή είναι μία πραγματικότητα στο Αιγαίο, η οποία δεν θα αλλάξει το επόμενο διάστημα.

Για τον λόγο αυτό και η Ελλάδα έχει προχωρήσει στον σχεδιασμό της τοποθέτησης αντι-drone ομπρέλας στα νησιά και τον Έβρο.

Μία είδηση που πέρασε στα ψηλά είναι ότι και το Πακισταν επιθυμεί την προμήθεια τουρκικών Bayraktar.

H εξέλιξη αυτή έβγαλε στην επιφάνεια μία άλλη διάσταση του θέματος των παραβιάσεων των τουρκικών drone στο Αιγαίο.

Ο αρχηγός της ινδικής Πολεμικής Αεροπορίας, είναι πιθανό να πραγματοποιήσει επίσκεψη στην Ελλάδα, με τους eurasiantimes.com να σημειώνουν πως Ελλάδα και Ινδία μπορούν «να συνεργαστούν σε τεχνολογίες άμυνας κατά των μη επανδρωμένων αεροσκαφών για την αντιμετώπιση της απειλής των μη επανδρωμένων αεροσκαφών από την Τουρκία και το Πακιστάν».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, αρχικά, η Ελλάδα «θα μπορούσε να μοιραστεί τα δεδομένα για τα χαρακτηριστικά πτήσης και την υπογραφή ραντάρ των τουρκικής κατασκευής drones με την Ινδία, καθώς ο ελληνικός στρατός πρέπει να έχει συγκεντρώσει σημαντικές πληροφορίες για τουρκικά drones που πετούν τακτικά πάνω από ελληνικά νησιά».

Η εμπειρία που συγκεντρώνει η Ελλάδα είναι το θετικό από τις τουρκικές παραβιάσεις και η εμπειρία αυτή θα ζητηθεί και από άλλες συμμαχικές χώρες.

Διαβάστε επίσης:

Ελληνοτουρκικά: Τέρμα τα F-16 για την Τουρκία αν επιβεβαιωθεί η είδηση

Ισραηλινοί: 3 χλμ η ισραηλινή ομπρέλα στα νησιά – Δεν θα λειτουργούν επικοινωνίες και GPS των Bayraktar

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Η πολύτιμη γνώση των Ελλήνων στα Bayraktar – Τους ζητάνε συμβουλές». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.

Μοιράσου στο LinkEdin

ΣΧΟΛΙΑ