Αρχική » Ένοπλες Δυνάμεις

Ελληνοτουρκικά: Το μυστικό χαρτί των Τούρκων για να πείσουν τις ΗΠΑ να τους δώσει F-35 και F-16

H Άγκυρα βάζει στην εξίσωση για την εταιρική σχέση Τουρκίας και ΗΠΑ ενάντια στην Κίνα και τη Ρωσία και τις πολύτιμες γαίες.

Διονύσης Αντωνέλλος Ένοπλες Δυνάμεις Ελληνοτουρκικά Εξοπλιστικά Γεωστρατηγική
Ελληνοτουρκικά: Το μυστικό χαρτί των Τούρκων για να πείσουν τις ΗΠΑ να τους δώσει F-35 και F-16

Ελληνοτουρκικά: Το μυστικό χαρτί των Τούρκων για να πείσουν τις ΗΠΑ να τους δώσει F-35 για συνεργασία με τα τουρκικά drone.

Oι Τούρκοι ψάχνουν τρόπους να βρουν μαχητικά νέας γενιάς, αφού οι ΗΠΑ απέβαλαν την Τουρκία από το πρόγραμμα κατασκευής και αγοράς 100 F-35.

Tώρα, η Άγκυρα βάζει στην εξίσωση για την εταιρική σχέση Τουρκίας και ΗΠΑ ενάντια στην Κίνα και τη Ρωσία και τις πολύτιμες γαίες.

Πώς όμως συνδέονται οι πολύτιμες γαίες με τα F-35 και τους Αμερικανούς;

Οι Τούρκοι σημειώνουν ότι οι σπάνιες γαίες (σ.σ. που ανακαλύφθηκαν πρόσφατα στην Τουρκία), κατέχουν σημαντική θέση στην παραγωγή UAV και F35.

Έτσι, οι Τούρκοι στο ανατολίτικο παζάρι για να πείσουν τους Αμερικανούς ενέταξαν και τις πολύτιες γαίες.

Σύμφωνα με τον Γουνις Σαριφλί, οι σπάνιες γαίες που ανακαλύφθηκαν πρόσφατα στην Τουρκία και αποτελούν τα δεύτερα μεγαλύτερα αποθέματα στον κόσμο, μπορούν να έχουν σημαντικές επιπτώσεις στην οικονομία και τις πολιτικές σχέσεις της χώρας.

Οι σπάνιες γαίες είναι απαραίτητες για τη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα των νέων τεχνολογιών.

«Τα μεγαλύτερα κοιτάσματα σπάνιων γαιών στον κόσμο βρίσκονται στην Κίνα, ενώ τα τέταρτα μεγαλύτερα αποθέματα REE (σ.σ. σπάνιες γαίες) βρίσκονται στη Ρωσία. Αυτές οι δύο χώρες αντιπροσωπεύουν το 57 τοις εκατό των γνωστών αποθεμάτων REE παγκοσμίως», σημειώνεται.

Τα τελευταία χρόνια, οι δυτικές χώρες εργάζονται για την ανάπτυξη αποθεμάτων REE για να διαφοροποιήσουν τις εισαγωγές τους και να μειώσουν την εξάρτηση από την Κίνα και τη Ρωσία, με την Τουρκία να αναλαμβάνει τον ρόλο του χρήσιμου προμηθευτή.

Η Τουρκία θέλει να δείξει πως είναι απαραίτητη για την Δύση και να της εξασφαλίσει την αλυσίδα εφοδιασμού για τους αμυντικούς της τομείς. Και όταν γίνει αυτό (σ.σ. ή για να γίνει αυτό) η Άγκυρα θα ζητήσει ανταλλάγματα.

Διαβάστε επίσης:

Η πολύτιμη γνώση των Ελλήνων στα Bayraktar – Τους ζητάνε συμβουλές

Ισραηλινοί: 3 χλμ η ισραηλινή ομπρέλα στα νησιά – Δεν θα λειτουργούν επικοινωνίες και GPS των Bayraktar

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ελληνοτουρκικά: Το μυστικό χαρτί των Τούρκων για να πείσουν τις ΗΠΑ να τους δώσει F-35 και F-16». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.

Μοιράσου στο LinkEdin

ΣΧΟΛΙΑ