Αρχική » Ελληνοτουρκικά

Η Τουρκία συνεχίζει τους εκβιασμούς με έξοδο από το ΝΑΤΟ – Σόου από τον Τσελίκ

Η Τουρκία εκβιάζει τη Δύση - Σόου από τον Ομέρ Τσελίκ

Βαγγέλης Λάσκαρης Featured Ελληνοτουρκικά
Η Τουρκία συνεχίζει τους εκβιασμούς με έξοδο από το ΝΑΤΟ - Σόου από τον Τσελίκ

Τους εκβιασμούς προς το ΝΑΤΟ φαίνεται πως έχει αποφασίσει να συνεχίσει η Τουρκία, με τον Ομέρ Τσελίκ να προχωρά σε ένα σόου απειλών προς τη Δύση.

Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με όσα μετέφερε από την Κωνσταντινούπολη ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪΜανώλης Κωστίδης, ο εκπρόσωπος του κόμματος του Ερντογάν, μίλησε για έξοδο από το σύστημα της Δύσης και το ΝΑΤΟ.

Η Τουρκία συνεχίζει τους εκβιασμούς με έξοδο από το ΝΑΤΟ – Σόου από τον Τσελίκ

Αφορμή για αυτή τη νέα απειλή από πλευράς Τσελίκ, στάθηκε μια ερώτηση για τα Eurofighter με τον ίδιο να υπενθυμίζει ότι η Τουρκία δεν έχει πάρει τα F-35 όπως επίσης και τα F-16 ενώ τώρα για τα Eurofighter δήλωσε χαρακτηριστικά πως «αν πάρουμε οπλικά συστήματα από αλλού, μην μας πουν “βγήκατε από το σύστημα της Δύσης και του ΝΑΤΟ”».

Ακόμη, τόνισε πως η Τουρκία ως κυρίαρχο κράτος και ως έχοντας έναν κομβικό ρόλο γεωστρατηγικά,  εξασφαλίζει και κάνει αυτά που πρέπει για την ασφάλεια της, παράλληλα ως μέλος της συμμαχίας διασφαλίζει την ασφάλεια του ΝΑΤΟ.

Στο ζήτημα των F-35 όπως και στα F-16 κάθε φορά βγαίνει μια νέα δικαιολογία δήλωσε ο Τσελίκ που πρόσθεσε πως υπήρχε ένας Μενέντεζ ο οποίος ήταν σαν εκπρόσωπος του λόμπι των Αρμενίων και όλο τηρούσε μια στάση απέναντι στα αιτήματα της Τουρκίας.

Η Τουρκία φαίνεται για ακόμη μια φορά πως προσπαθεί να πιέσει τη Δύση, με το δεξί χέρι του προέδρου της χώρας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, να καλεί τις ΗΠΑ να κάνει δεκτά τα αιτήματα της.

Δείτε τα όσα είπε για το θέμα ο Μανώλης Κωστίδης:

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Η Τουρκία συνεχίζει τους εκβιασμούς με έξοδο από το ΝΑΤΟ – Σόου από τον Τσελίκ». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Βαγγέλης Λάσκαρης

Συντάκτης στο GeoStratigika.gr

ΣΧΟΛΙΑ