Αρχική » Ελληνοτουρκικά

Σκληρή κριτική στον Ερντογάν – Θέλει να γίνει ισόβιος πρόεδρος στην Τουρκία

Έντονη κριτική στον Ερντογάν από την αντιπολίτευση της Τουρκίας - Θέλει να γίνει ισόβιος πρόεδρος

Βαγγέλης Λάσκαρης Featured Ελληνοτουρκικά
Σκληρή κριτική στον Ερντογάν - Θέλει να γίνει ισόβιος πρόεδρος στην Τουρκία

Σκληρή είναι η κριτική που δέχεται ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν από την αντιπολίτευση στην Τουρκία, η οποία και τον κατηγορεί πως θέλει να γίνει ισόβιος πρόεδρος.

Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με όσα μετέφερε από την Κωνσταντινούπολη ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ, Μανώλης Κωστίδης, ο τούρκος πρόεδρος βρίσκεται το τελευταίο χρονικό διάστημα στο στόχαστρο των πολιτικών του αντιπάλων.

Ο λόγος δεν είναι άλλος από την επιθυμία του Ερντογάν για αλλαγή ενός εκλογικού νόμου τον οποίο είχε αλλάξει ο ίδιος με την πρόταση του στο τούρκικο κοινοβούλιο να φέρνει αντιδράσεις.

Σκληρή κριτική στον Ερντογάν – Θέλει να γίνει ισόβιος πρόεδρος στην Τουρκία

Η πρόταση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αφορά το ζήτημα του 50%+1 το οποίο και είναι από τα πιο καυτά θέματα της επικαιρότητας. O πρόεδρος της γειτονικής μας χώρας, δήλωσε πως το συγκεκριμένο σύστημα οδηγεί τα κόμματα σε λάθος δρόμους. Δεν ξέρεις ποιος είναι με ποιον και πρότεινε την κατάργηση του συστήματος του 50%+1.

Χαρακτηριστικά, τόνισε πως δεν πρέπει να ισχύει το 50%+1 αλλά να κερδίζει ο πρώτος σε ψήφους ενώ προανήγγειλε ετοιμασίες για αλλαγές στο Σύνταγμα για επανεκλογή προέδρου δίχως κανένα όριο!

Η τελευταία επιθυμία φαίνεται πως έβγαλε εκτός εαυτού τον Ντεβλετ Μπαχτσελί, πρόεδρο του κόμματος Εθνικιστικής Δράσης ο οποίος και δήλωσε: «Η νομιμοποίηση αυτού του συστήματος είναι το 50%+1. Αν όμως υπάρχουν ζητήματα του προεδρικού συστήματος που παρουσιάζουν προβλήματα αυτά μπορούν να συζητηθούν».

Κάπως έτσι φαίνεται πως έχει διαμορφωθεί μια δύσκολη κατάσταση στην Τουρκία, με τις διαμάχες σε πολιτικό επίπεδο να αυξάνονται, με τους τόνους να ανεβαίνουν ανάμεσα στο κυβερνών κόμμα και την αντιπολίτευση.

Δείτε τα όσα είπε για το θέμα ο Μανώλης Κωστίδης:

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Σκληρή κριτική στον Ερντογάν – Θέλει να γίνει ισόβιος πρόεδρος στην Τουρκία». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Βαγγέλης Λάσκαρης

Συντάκτης στο GeoStratigika.gr

ΣΧΟΛΙΑ