Αρχική » Ελληνοτουρκικά

Η Τουρκία τρέχει μεγάλο πρόγραμμα ναυπήγησης φρεγατών και υποβρυχίων

Η Τουρκία σχεδιάζει το μέλλον της με μεγάλο πρόγραμμα ναυπήγησης φρεγατών και υποβρυχίων

Βαγγέλης Λάσκαρης Featured Ελληνοτουρκικά
Η Τουρκία τρέχει μεγάλο πρόγραμμα ναυπήγησης φρεγατών και υποβρυχίων

Την ώρα που οι ΗΠΑ στέλνουν ξεκάθαρο μήνυμα σε Τουρκία και Ερντογάν, λέγοντας του πως θα δώσουν F-35 στην Ελλάδα εάν καθυστερήσει κι άλλο το θέμα της ένταξης της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, η γειτονική χώρα, τρέχει μεγάλο πρόγραμμα ναυπήγησης φρεγατών και υποβρυχίων.

Σύμφωνα με όσα μετέφερε από την Κωνσταντινούπολη ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪΜανώλης Κωστίδης, στην Τουρκία, τα ΜΜΕ της χώρας αποκαλύπτουν πως ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σκοπεύει να προχωρήσει με λύση εκ των έσω για την ενίσχυση του ναυτικού στόλου του.

Η Τουρκία τρέχει μεγάλο πρόγραμμα ναυπήγησης φρεγατών και υποβρυχίων

Πιο συγκεκριμένα, ο στρατιωτικός αναλυτής Μετέ Γιασάρ ανέφερε: «Αυτή εδώ είναι η φρεγάτα Istanbul της κλασης Ε. Σε αυτό το πλοίο όλα τα ηλεκτρονικά συστήματα, τα οπλικά συστήματα και τα ραντάρ είναι τουρκικής κατασκευής. Εκτός απο τους κινητήρες δεν υπάρχει τίποτα άλλο που να είναι ξένης κατασκευής. Aυτή τη στιγμή ταυτόχρονα τρεις φρεγάτες ναυπηγούνται σε τρία τουρκικά ναυπηγεία. Αυτά θα παραδοθούν στο τουρκικό ναυτικό.

Και συνέχισε: «Επίσης ναυπηγούνται άλλα δυο πλοία με τις δυνατότητες της κλάσης του. Εθνικού πλοίου Milgem Eπίσης ένα υποβρύχιο παραδόθηκε και συνεχίζεται παράλληλα η ναυπήγηση 5 υποβρυχίων. Ξέρετε πόσο σημαντικό είναι αυτό; Eδώ μιλάμε για ταυτόχρονη ναυπήγηση . Εδὠ δεν αναφέρομαι σε μικρότερης κλάσης πλοία, όπως πυραυλακάτους, πλοία της ακτοφυλακής κτλ. Εδώ μιλάμε για ναυπηγήσεις μεγάλων πλοίων και υποβρυχίων τα οποία θα ενταχθούν στο τουρκικό Ναυτικό».

Δείτε τα όσα είπε για το θέμα ο Μανώλης Κωστίδης:

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Η Τουρκία τρέχει μεγάλο πρόγραμμα ναυπήγησης φρεγατών και υποβρυχίων». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Βαγγέλης Λάσκαρης

Συντάκτης στο GeoStratigika.gr

ΣΧΟΛΙΑ