Αρχική » Ελληνοτουρκικά

Ηχηρό «χαστούκι» από τη διεθνή κοινότητα σε Τουρκία και Ερντογάν για την Πύλα!

Δύσκολα τα πράγματα για Τουρκία και Ερντογάν στην Πύλα!

Βαγγέλης Λάσκαρης Featured Ελληνοτουρκικά

Ηχηρό μήνυμα από τη διεθνή κοινότητα έλαβαν Τουρκία και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναφορικά με τα τερτίπια τους στην Πύλα, αδιαφορώντας για τον ΟΗΕ.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει σε δήλωσή του ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, η διεθνής κοινότητα με τη Δήλωση του Συμβουλίου Ασφαλείας έδωσε ξεκάθαρη απάντηση στην Τουρκία για την επίθεση των Τουρκοκυπρίων σε ειρηνευτική αποστολή του ΟΗΕ στην Πύλα «και στο κατοχικό καθεστώς».

Μάλιστα, ο κ. Χριστοδουλίδης έστειλε το μπαλάκι πίσω στην Άγκυρα, λέγοντας ότι «επαναλαμβάνω ότι η καλύτερη απάντηση στον κ. Ερντογάν δεν είναι τι θα πω εγώ.

Την καλύτερη απάντηση την έδωσε το Συμβούλιο Ασφαλείας των ΗΕ, την έδωσε η Ευρωπαϊκή Ένωση, την έδωσε συνολικά η διεθνής κοινότητα με αυτή την πρωτόγνωρη αντίδραση».

Θυμίζουμε πως στην προσπάθεια τους ειρηνευτικές δυνάμεις του ΟΗΕ να εμποδίσουν τις παράνομες εργασίες κατασκευής δρόμων στη νεκρή ζώνη κοντά στην Πύλα δέχθηκαν προπηλακισμούς και φθορές στα οχήματα τους. Ενδεικτική η εικόνα που Τουρκοκύπριοι απομακρύνουν τα αυτοκίνητα του ΟΗΕ με μπουλντόζες.

Την ίδια ώρα, ο τούρκος πρόεδρος συνεχίζει να ανεβάζει τους τόνους, λέγοντας πως «με την παρέμβασή τους εναντίον χωρικών και τις ανάρμοστες δηλώσεις τους, οι κυανόκρανοι υπονόμευσαν την αμεροληψία τους και την ήδη πληγωμένη φήμη τους».

 

 

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ηχηρό «χαστούκι» από τη διεθνή κοινότητα σε Τουρκία και Ερντογάν για την Πύλα!». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Βαγγέλης Λάσκαρης

Συντάκτης στο GeoStratigika.gr

ΣΧΟΛΙΑ