Αρχική » Ελληνοτουρκικά

Συνεχίζει από εκεί που το άφησε η Τουρκία – Νέες προκλήσεις εις βάρος της Ελλάδας

Νέες προκλήσεις από την Τουρκία εις βάρος της χώρας μας

Βαγγέλης Λάσκαρης Featured Ελληνοτουρκικά
Συνεχίζει από εκεί που το άφησε η Τουρκία - Νέες προκλήσεις εις βάρος της Ελλάδας

Μπορεί η περίοδος μετά τους σεισμούς που ταρακούνησαν την Τουρκία αλλά και εκείνη των εκλογών στη γειτονική χώρα, να έφεραν μια σχετική ηρεμία στα ελληνοτουρκικά, όμως ήταν δεδομένο πως αυτό δεν θα κρατούσε για πολύ.

Έτσι φαίνεται πως το βλέπουν και στην Άγκυρα, καθώς συνεχίζουν από εκεί που το άφησαν όσον αφορά τις παραβιάσεις του ελληνικού χώρου.

Χαρακτηριστικό είναι πως ζεύγος τουρκικών αεροσκαφών F-16 εισήλθε τη Τετάρτη στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσει σχέδιο πτήσης προς την ελληνική πλευρά.

Φυσικά, αυτή η κίνηση από τους τούρκους είχε ως αποτέλεσμα τα τουρκικά αεροσκάφη να αναγνωρισθούν άμεσα αλλά και να αναχαιτισθούν.

Μάλιστα, η τελευταία χρονικά παραβίαση από τα τουρκικά F-16 που είχαν εισέλθει παράνομα στο FIR Αθηνών ήταν στις 3 Φεβρουαρίου.

Την είδηση για την πρόκληση από πλευράς Τουρκίας, έκανε γνωστό το ΓΕΕΘΑ.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Συνεχίζει από εκεί που το άφησε η Τουρκία – Νέες προκλήσεις εις βάρος της Ελλάδας». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Βαγγέλης Λάσκαρης

Συντάκτης στο GeoStratigika.gr

ΣΧΟΛΙΑ