Αρχική » Ελληνοτουρκικά

Ηχηρό μήνυμα από το ελληνοαμερικανικό Ινστιτούτο – «Ανησυχία για την πρόθεση Μπάιντεν να δώσει F–16 στην Τουρκία»

«Καμπανάκι» από το Ελληνοαμερικανικό Ινστιτούτο προς την αμερικανική ηγεσία, αναφορικά με το ενδεχόμενο αποστολής μαχητικών αεροσκαφών F–16 στην Τουρκία.

Βαγγέλης Λάσκαρης Featured Ελληνοτουρκικά

 

Λίγες ώρες μετά το «παζάρι» Ερντογάν που κατέληξε στο «ναι» του Τούρκου προέδρου για ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, ανακοινώθηκε η πρόθεση του προέδρου των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, να προχωρήσει σε μεταφορά των F-16 στην Τουρκία.

Την ίδια στιγμή, μέσω επίσημης ανακοίνωσης, εκτός από τους βουλευτές του Κογκρέσου, οι οποίοι εξέφρασαν την κατηγορηματική τους αντίθεση στην προοπτική προμήθειας της γείτονος χώρας με F–16, το Ελληνοαμερικανικό Ινστιτούτο απέστειλε «ηχηρό» μήνυμα προς την αμερικανική ηγεσία, αναφορικά με τη συγκεκριμένη εξέλιξη.

«Το Ελληνοαμερικανικό Ινστιτούτο ανησυχεί βαθιά για τη θέση της κυβέρνησης Μπάιντεν σχετικά με την πώληση αεροσκαφών F–16 στην Τουρκία. Τουλάχιστον προς το παρόν, τα μέλη του Κογκρέσου ενήργησαν υπεύθυνα, αντιδρώντας στην πώληση των F–16, εκτός αν η Τουρκία συμμορφωθεί με ορισμένους –γενικά διατυπωμένους όρους, που αποσκοπούν στην προστασία της ακεραιότητας της ελληνικής κυριαρχίας», τονίσθηκε στην ανακοίνωση του Ελληνοαμερικανικού Ινστιτούτου, μεταξύ άλλων.

Διαβάστε επίσης:

Rafale: Θα φτιάχνονται τα νέας γενιάς γαλλικά μαχητικά F5 στην Ελλάδα; – Αλλάζει το γαλλικό δόγμα;

Η πιο τρελή εξέλιξη που αφήνει την Τουρκία έως και 15 χρόνια πίσω από την Ελλάδα

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ηχηρό μήνυμα από το ελληνοαμερικανικό Ινστιτούτο – «Ανησυχία για την πρόθεση Μπάιντεν να δώσει F–16 στην Τουρκία»». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Βαγγέλης Λάσκαρης

Συντάκτης στο GeoStratigika.gr

ΣΧΟΛΙΑ