Αρχική » Ελληνοτουρκικά

Ιωάννης Μάζης: Η πρόταση ΣΟΚ για τους Τούρκους – Τι πρέπει να κάνει η Ελλάδα νότια της Κρήτης και στο Καστελόριζο

Για να γίνει η εκμετάλλευση των ελληνικών κοιτασμάτων θα χρειαστεί να περάσουν «οκτώ με δέκα χρόνια».

Διονύσης Αντωνέλλος Featured Ένοπλες Δυνάμεις Ελληνοτουρκικά Γεωστρατηγική
Ιωάννης Μάζης: Η πρόταση ΣΟΚ για τους Τούρκους - Τι πρέπει να κάνει η Ελλάδα νότια της Κρήτης και στο Καστελόριζο

Ιωάννης Μάζης: Η πρόταση ΣΟΚ για τους Τούρκους για το τι πρέπει να κάνει η Ελλάδα νότια της Κρήτης και πέριξ του Καστελόριζου.

«Αλοίμονο για το αν θα αναπνεύσουμε θα πρέπει να ζητάμε την άδεια της Άγκυρας. Αλοίμονο!», σημείωσε ο Δρ Ιωάννης Μάζης, Καθηγητής Οικονομικής Γεωγραφίας και Γεωπολιτικής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και Πρόεδρος του Τμήματος Τουρκικών Σπουδών και Σύγχρονων Ασιατικών Σπουδών, μιλώντας στο Kontra News και τον Γιώργο Μελιγγώνη, απαντώντας στο ερώτημα αν θα… σκοντάψουν οι ελληνικές έρευνες για φυσικό αέριο δυτικά της Κρήτης και νότια της Πελοποννήσου.

Ο κ. Μάζης τόνισε ότι η ελληνική κίνηση είχε περισσότερο πολιτικά κίνητρα, υπογραμμίζοντας ότι για να γίνει η εκμετάλλευση των ελληνικών κοιτασμάτων θα χρειαστεί να περάσουν «οκτώ με δέκα χρόνια».

Ιωάννης Μάζης: Η πρόταση ΣΟΚ για τους Τούρκους – Τι πρέπει να κάνει η Ελλάδα νότια της Κρήτης και στο Καστελόριζο

Ο Καθηγητής Οικονομικής Γεωγραφίας και Γεωπολιτικής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και Πρόεδρος του Τμήματος Τουρκικών Σπουδών και Σύγχρονων Ασιατικών Σπουδών χαρακτήρισε ως «καλή» την ελληνική κίνηση, σημειώνοντας ότι «με αυτόν τον τρόπο η Ελλάδα δηλώνει ότι έχει την διάθεση να προχωρήσει στην αξιοποίηση του ορυκτού της πλούτου, χωρίς να περιμένει να πάρει την άδεια της Άγκυρας».

«Θα ήθελα όμως νοτίως της Κρήτης και πέριξ του Καστεολορίζου να κηρυχθούν δύο NAVTEX για ασκήσεις με πραγματικά πυρά για ετήσια διάρκεια», συμπλήρωσε.

Σύμφωνα με τον κ. Μάζη, η Τουρκία θέλει να μας παρουσιάσει επιτιθεμους. «Άρα με τις NAVTEX αυτές και με την παρουσία πολεμικών μονάδων, υποβρυχίων, φρεγατών και οτιδήποτε άλλο, στον χώρο τον συγκεκριμένο, θα είναι η Τουρκία η επιτιθέμενη», ανέφερε.

Διαβάστε επίσης:

Ετοιμάζεται ο παντουρκικός στρατός – Γιατί θέλουν και κοινή γλώσσα οι Τούρκοι και με ποιες χώρες

Εurobank: Προσοχή στα email – Kάνουν ότι είναι από ΔΕΔΔΗΕ – ΕΦΚΑ – ΟΠΕΚΑ – ΟΑΕΔ και κλέβουν κωδικούς e-banking

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ιωάννης Μάζης: Η πρόταση ΣΟΚ για τους Τούρκους – Τι πρέπει να κάνει η Ελλάδα νότια της Κρήτης και στο Καστελόριζο». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.

Μοιράσου στο LinkEdin

ΣΧΟΛΙΑ