Αρχική » Ελληνοτουρκικά

Κράξιμο στον Ερντογάν για τη Συρία – «Τρομοκράτες οι Τούρκοι»

Χοντρό κράξιμο στον Ερντογάν για τη Συρία - Ποιος αποκάλεσε τρομοκράτες τους τούρκους

Βαγγέλης Λάσκαρης Featured Ελληνοτουρκικά
Κράξιμο στον Ερντογάν για τη Συρία - «Τρομοκράτες οι Τούρκοι»

Σε δύσκολη θέση βρίσκεται η Τουρκία και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που δέχθηκε τα πυρά του Σύρου προέδρου Μπασάρ Άσαντ, ο οποίος χαρακτήρισε τους τούρκους ως τρομοκράτες.

Πιο συγκεκριμένα, ο Σύρος πρόεδρος κατηγόρησε ευθέως την Άγκυρα για την αύξηση της βίας στην κατεστραμμένη από τον πόλεμο χώρα του.

Παράλληλα, τόνισε σε συνέντευξη του στο Sky News Arabia πως δεν έχει απολύτως κανέναν λόγο να συναντηθεί με τον Ερντογάν διαψεύδοντας με κατηγορηματικό τρόπο τις όποιες φήμες, λέγοντας χαρακτηριστικά, «Γιατί να βρεθούμε, για να πιούμε αναψυκτικά;».

Ο στόχος του Ερντογάν στη συνάντηση είναι να νομιμοποιήσει την τουρκική κατοχή στη Συρία σύμφωνα με τον Άσαντ σημειώνοντας πως η τρομοκρατία στη Συρία γίνεται από την Τουρκία.

Ακόμη, πρόσθεσε πως η χώρα του έχει ως στόχο το τελευταίο χρονικό διάστημα να βελτιώσει τις σχέσεις της με τις υπόλοιπες χώρες, όμως η Τουρκία αποτελεί ένα ξεχωριστό κεφάλαιο.

Με αυτόν τον τρόπο, απέκλεισε το ενδεχόμενο να συναντηθεί με τον τούρκο πρόεδρο από τη στιγμή που εκείνος έχει ένα συγκεκριμένο πλάνο για τη Συρία.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κράξιμο στον Ερντογάν για τη Συρία – «Τρομοκράτες οι Τούρκοι»». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Βαγγέλης Λάσκαρης

Συντάκτης στο GeoStratigika.gr

ΣΧΟΛΙΑ