Αρχική » Ελληνοτουρκικά

«Κρύο ιδρώτα» στην Τουρκία φέρνει η πρώτη ελληνική φρεγάτα Belharra

Πανικός στην Τουρκία για την καθέλκυση της πρώτης ελληνικής φρεγάτας Belharra

Βαγγέλης Λάσκαρης Featured Ελληνοτουρκικά
«Κρύο ιδρώτα» στην Τουρκία φέρνει η πρώτη ελληνική φρεγάτα Belharra

Σοκ και δέος νιώθουν στην Τουρκία για την καθέλκυση της πρώτης ελληνικής φρεγάτας Belharra, παίρνοντας το μήνυμα πως σιγά σιγά, οι ισορροπίες στα ελληνοτουρκικά αλλάζουν.

Η Ελλάδα πλέον ενισχύει με δυναμικό τρόπο το ναυτικό στόλο της και κερνάει «κρύο ιδρώτα» στην Τουρκία,  σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ από την Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με όσα αναφέρουν τα τουρκικά μέσα, «είναι η πρώτη φρεγάτα που αγοράζει η Ελλάδα μετά από 25 χρόνια, είναι εξοπλισμένη με τελευταίας τεχνολογίας οπλικά συστήματα, αισθητήρες και ραντάρ».

Χαρακτηριστικά είναι άλλωστε τα όσα ανέφερε το δελτίο ειδήσεων του TGRT HABER, λέγοντας πως: «Η Ελλάδα μετά απο 25 ολόκληρα χρόνια εντάσσει στον στόλο της μια φρεγάτα. Ήδη έγινε η καθέλκυση της γαλλικής φρεγάτας Belharra. H Eλλάδα είχε υπογράψει συμφωνία για την αγορά τριών τέτοιων φρεγατών 4.550 τόνων.

Ας τους πούμε καλορίζικη, αλλά αχρείαστη να είναι. Ας μην επιχειρήσουν να την χρησιμοποιήσουν. Η Ελλάδα αφού πήρε 18 μαχητικά Rafale, τώρα ετοιμάζεται να εντάξει στον στόλο της ένα πολεμικό πλοίο κι αυτό συμβαίνει μετά απο 25 χρόνια.

Η φρεγάτα Βelharra ‘Κιμων‘ ναυπηγήθηκε στη Γαλλία για το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό.

Το πλοίο που ναυπηγήθηκε από την γαλλική Naval καθελκύστηκε στην πόλη Λοριάν. Το πλοίο έχει βάρος 4550 τόνους και η εταιρεία απέφυγε να δώσει λεπτομέρειες για τις δυνατότητες του. Αρκέστηκε να τονίσει πως είναι εξοπλισμένο με τελευταίας τεχνολογίας αισθητήρες οπλικά συστήματα. Η φρεγάτα θα έχει εξελιγμένες δυνατότητες αντιμετώπισης υποβρυχίων και αεροσκαφών».

Δείτε τα όσα είπε ο Μανώλης Κωστίδης:

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο ««Κρύο ιδρώτα» στην Τουρκία φέρνει η πρώτη ελληνική φρεγάτα Belharra». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Βαγγέλης Λάσκαρης

Συντάκτης στο GeoStratigika.gr

ΣΧΟΛΙΑ