Αρχική » Ελληνοτουρκικά

Κριτική για την επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα – «Έλεγε θα πάει στην Ελλάδα μια νύχτα ξαφνικά, τώρα πήγε μέρα»

Τα άκουσε ο Ερντογάν για την επίσκεψη στην Αθήνα - «Έλεγε θα πάει στην Ελλάδα μια νύχτα ξαφνικά, τώρα πήγε μέρα»

Βαγγέλης Λάσκαρης Featured Ελληνοτουρκικά
Κριτική για την επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα - «Έλεγε θα πάει στην Ελλάδα μια νύχτα ξαφνικά', τώρα πήγε μέρα»

Πρώτο θέμα στην Τουρκία αποτελεί όπως είναι λογικό η επίσκεψη του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα και η συνάντηση του με τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Σύσσωμος ο τουρκικός τύπος ασχολείται με τα όσα έγιναν στην ελληνική πρωτεύουσα και το τι σημαίνουν για την επόμενη ημέρα στα ελληνοτουρκικά θέματα.

Η αντιπολίτευση όμως στη γειτονική χώρα, φαίνεται πως δεν πήρε με το καλύτερο μάτι το ταξίδι του Ερντογάν στην Ελλάδα, βάζοντας τον εκ νέου στο στόχαστρο της.

 «Ο Ερντογάν έλεγε θα πάει στην Ελλάδα μια νύχτα ξαφνικά, τώρα πήγε μέρα»

Σύμφωνα με όσα μετέφερε από την Κωνσταντινούπολη ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪΜανώλης Κωστίδης, η κριτική προς τον τούρκο πρόεδρο ήταν σκληρή, με τους πολιτικούς του αντιπάλους να χρησιμοποιούν μια έκφραση που ο ίδιος είχε αναφέρει στο παρελθόν σχετικά με την Ελλάδα.

Πιο συγκεκριμένα, τα αντιπολιτευόμενα ΜΜΕ συνεχίζουν την κριτική για αλλαγή στη ρητορική του Ερντογάν: «Ο Ερντογάν έλεγε θα πάμε στην Ελλάδα μια νύχτα ξαφνικά, τώρα πήγε μέρα, όπως του είχε απαντήσει ο Μητσοτάκης».

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί ο Φατίχ Πορτακάλ, παρουσιαστής του SOZCU TV, που σχολίασε: «Έτσι συναντήθηκαν. Στην πραγματικότητα η σχέση τους είχε ξεκινήσει με κακό τρόπο. Ο Ερντογάν είχε δηλώσει πως ‘θα έρθουμε ξαφνικά μια νύχτα’, όπως ‘για μένα δεν υπάρχει ο Μητσοτάκης’. Ενώ ο Μητσοτάκης περίπου το 2020 του είχε απαντήσει λέγοντας ‘μην έρθεις νύχτα αλλά να έρθεις την ημέρα’. Και ο Ερντογάν πήγε την ημέρα και χαμογέλασαν ξαφνικά! Μη μου κάνετε απότομες κινήσεις με την κάμερα, εδώ μιλάμε για μαλάκωμα κινήσεων. Λοιπόν συναντήθηκαν μέρα, και αποφάσισαν να συναντιούνται τουλάχιστον μια φορά τον χρόνο. Αυτό είναι!».

Φυσικά, η πλειοψηφία την μέσων στην Τουρκία χαρακτηρίζουν ιστορικής σημασίας την επίσκεψη, ενώ πανηγυρίζουν για την χαλάρωση της βίζας στους τούρκους πολίτες που θα μπορούν να επισκέπτονται την Ελλάδα με πολύ πιο εύκολο τρόπο.

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κριτική για την επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα – «Έλεγε θα πάει στην Ελλάδα μια νύχτα ξαφνικά, τώρα πήγε μέρα»». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Βαγγέλης Λάσκαρης

Συντάκτης στο GeoStratigika.gr

ΣΧΟΛΙΑ