Αρχική » Ελληνοτουρκικά

Ο άγνωστος αγώνας των αμερικανικών drone που θέλει η Ελλάδα και των Bayraktar

H αναμέτρηση που θα δείξει σε μεγάλο βαθμο τι πρόκειται να συμβεί στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο σε λίγο καιρό.

Διονύσης Αντωνέλλος Featured Ένοπλες Δυνάμεις Ελληνοτουρκικά
Ο άγνωστος αγώνας των αμερικανικών drone που θέλει η Ελλάδα και των Bayraktar

Ο άγνωστος αγώνας των αμερικανικών drone που θέλει η Ελλάδα και των Bayraktar στην Ιαπωνία, για το ποιο θα αντιμετωπίσει τους Κινέζους.

Τα Bayraktar TB2 και τα MQ9 Reaper θα διαγωνιστούν στην Ιαπωνία, στο πλαίσιο διαγωνισμού, για το ποιο drone θα επιλεγεί για να αντιμετωπίσει τους Κινέζους.

Η ιαπωνική κυβέρνηση χαρακτήρισε την Κίνα ως τη «μεγαλύτερη στρατηγική πρόκληση» και τη Βόρεια Κορέα ως «μια πιο σοβαρή και επικείμενη απειλή από πριν».

Ο άγνωστος αγώνας των αμερικανικών drone που θέλει η Ελλάδα και των Bayraktar

Η Ιαπωνία θα επικεντρωθεί στη δοκιμή μοντέλων μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων (UAV) με δυνατότητες αναγνώρισης και επίθεσης.

Σύμφωνα με τα ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης Nikkei και Asahi, ο ιαπωνικός στρατός σχεδιάζει να δοκιμάσει τα τουρκικής κατασκευής Bayraktar TB2 και τα αμερικανικής κατασκευής μη επανδρωμένα αεροσκάφη MQ-9.

Να σημειωθεί πως η Ελλάδα θα αγοράσει τρία αμερικανικά MQ-9, με τον διαγωνισμο των Ιαπώνων να δείχνει σε μεγάλο βαθμο τι πρόκειται να συμβεί στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο σε λίγο καιρό.

Tην ίδια ώρα, οι Τούρκοι λένε ότι ετοιμάζουν UAV που θα εξουδετερώνει την ελληνική αεράμυνα και θα κάνει και ηλεκτρονικό πόλεμο ενώ θα είναι αεριωθούμενο.

Πρόκειται για το τουρικό αεροσκάφος Anka-3 MIUS το οποίο σύμφωνα με τουρκικά δημοσιεύματα, «θα απογειωθεί τους επόμενους μήνες», ενώ το γεγονός πως θα πρόκειται για UAV χωρίς ουρά «θα το κάνει δύσκολο να εντοπιστεί στο ραντάρ».

Μάλιστα η τουρκική φιλοκυβερνητική εφημερίδα, Yeni Şafak, παρουσίασε τα γραφικά του Anka-3.

Ο άγνωστος αγώνας των αμερικανικών drone που θέλει η Ελλάδα και των Bayraktar

Διαβάστε επίσης:

Λαβρόφ: Η Ελλάδα δεν μπορεί να στείλει τους S-300 στην Ουκρανία – Χρειάζεται ρωσική άδεια

Ελληνοτουρκικά: Απίστευτη πρόκληση από τουρκικά ΜΜΕ – «Υπό κατοχή η Ψέριμος»

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ο άγνωστος αγώνας των αμερικανικών drone που θέλει η Ελλάδα και των Bayraktar». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.

Μοιράσου στο LinkEdin

ΣΧΟΛΙΑ