Αρχική » Ελληνοτουρκικά

Λαβρόφ: Η Ελλάδα δεν μπορεί να στείλει τους S-300 στην Ουκρανία – Χρειάζεται ρωσική άδεια

«Το υπενθυμίσαμε στους Έλληνες. Μας είπαν ότι ήταν προσεκτικοί με τις δεσμεύσεις τους».

Διονύσης Αντωνέλλος Featured Ελληνοτουρκικά Διεθνή
αβρόφ: Η Ελλάδα δεν μπορεί να στείλει τους S-300 στην Ουκρανία - Χρειάζεται ρωσική άδεια

Λαβρόφ: Η Ελλάδα δεν μπορεί να στείλει τους S-300 στην Ουκρανία, καθώς όπως ανέφερε ο Ρώσος ΥΠΕΞ, χρειάζεται ρωσική άδεια.

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, έθιξε το ενδεχόμενο η Ελλάδα να παράσχει στα συστήματα αεράμυνας S-300 στην Ουκρανία, υπενθυμίζοντας ότι αυτά τα συστήματα είχαν αρχικά προγραμματιστεί να τοποθετηθούν στη Νότια Κύπρο και τελικά παραδόθηκαν στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τον Σερκέι Λαβρόφ, δόθηκε εντολή στον πρέσβη της Ρωσίας στην Αθήνα, να υπενθυμίσει ότι αυτά τα συστήματα παραδόθηκαν στην Ελλάδα με τον όρο να μην έχει «δικαίωμα να παραδώσει αυτά τα συστήματα σε κανέναν».

Λαβρόφ: Η Ελλάδα δεν μπορεί να στείλει τους S-300 στην Ουκρανία – Χρειάζεται ρωσική άδεια

«Το υπενθυμίσαμε στους Έλληνες. Μας είπαν ότι ήταν προσεκτικοί με τις δεσμεύσεις τους», συμπλήρωσε ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας.

«Πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση. Επειδή πολλά παράνομα πράγματα γίνονται με το σύνθημα “Θα σώσουμε την Ουκρανία, γιατί η Ουκρανία είναι Ευρώπη”», υπογράμμισε ο Σεργκέι Λαβρόφ.

Oι δηλώσεις Λαβρόφ πήραν ιδιαίτερη έκταση στην Τουρκία, η οποία παρακολουθεί με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις εξεξίξεις με τους ελληνικούς S-300.

Την ίδια ώρα, ο Σεργκέι Λαβρόφ, αξιολογώντας την απόφαση των ΗΠΑ να στείλουν συστήματα Patriot στην Ουκρανία, τόνισε πως τα συστήματα αυτά «θα λειτουργήσουν σε λίγους μήνες έως ότου ο ουκρανικός στρατός καταλάβει αυτήν την τεχνολογία», καθώς όπως είπε οι Αμερικανοί δεσμεύτηκαν ότι δεν θα στείλουν Αμερικανούς να λειτουργήσουν τους Patriot.

Διαβάστε επίσης:

Ισραήλ: Το μυστήριο με τέσσερα τουρκικά Airbus A340-300 που πήγαν στο Ιράν

Ελληνοτουρκικά: Απίστευτη πρόκληση από τουρκικά ΜΜΕ – «Υπό κατοχή η Ψέριμος»

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Λαβρόφ: Η Ελλάδα δεν μπορεί να στείλει τους S-300 στην Ουκρανία – Χρειάζεται ρωσική άδεια». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.

Μοιράσου στο LinkEdin

ΣΧΟΛΙΑ