Αρχική » Διεθνή

Είναι επίσημο. Το Ισραήλ δεν αποκλείει να ξεκινήσει πόλεμο με το Ιράν

Ο Beni Ganc μοιράστηκε μια συγκλονιστική ιδέα. Ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ ανακοίνωσε ότι η χώρα του μπορεί να βρίσκεται σε πόλεμο με το Ιράν σε λίγα χρόνια. Επιπλέον, έδειξε τη φύση της ένοπλης σύγκρουσης. Αυτή είναι η πρώτη τέτοια άμεση δήλωση από Ισραηλινό αξιωματούχο για το θέμα.

Βαγγέλης Λάσκαρης Featured Διεθνή
Είναι επίσημο. Το Ισραήλ δεν αποκλείει να ξεκινήσει πόλεμο με το Ιράν

Ο Μπένι Γκαντζ έδωσε ομιλία στους μαθητευόμενους του ισραηλινού στρατού, οπως μετέδωσε το Reuters. Κατά τη συνάντηση, ο υπουργός Άμυνας δήλωσε ότι σε λίγα χρόνια θα μπορούσαν να περιμένουν μια σύγκρουση με ένα κράτος εχθρικό προς την πατρίδα τους – το Ιράν.

Θα ξεκινήσει το Ισραήλ πόλεμο με το Ιράν; Αυτό λέει ο Beni Ganc

Ο Μπένι Γκαντζ είπε στους δόκιμους ότι στο μέλλον ενδέχεται να συμμετάσχουν σε μια εισβολή στο Ιράν. Πρόσθεσε ότι ένα τέτοιο ενδεχόμενο μπορεί να εμφανιστεί σε δύο ή τρία χρόνια και οι πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν θα βρίσκονται στο επίκεντρο της προσοχής του ισραηλινού στρατού.

Από το 2015, οι ιρανικές αρχές εντείνουν τις προσπάθειες συλλογής ουρανίου. Οι Ιρανοί επιστήμονες ενδέχεται σύντομα να αυξήσουν την καθαρότητα της σχάσης ουρανίου στο επίπεδο που είναι απαραίτητο για την ανάπτυξη πυρηνικών όπλων.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η ισραηλινή κυβέρνηση προτείνει πόλεμο εναντίον του Ιράν. Μέχρι στιγμής, ωστόσο, σύμφωνα με το Reuters, ήταν πιο «καλυμμένοι». Επιπλέον, ορισμένοι ειδικοί επισημαίνουν ότι το Ισραήλ πιθανότατα δεν διαθέτει αρκετό στρατιωτικό οπλοστάσιο για να προκαλέσει μόνιμες ζημιές στις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν.

Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν δεν είναι μόνο καλά προστατευμένες, αλλά και διασκορπισμένες ώστε να είναι πιο δύσκολο να βρεθούν. Πιο δύσκολο είναι το έργο για εχθρικά στρατεύματα, αν πραγματικά προσπαθήσουν να τα χτυπήσουν. Οι ίδιοι οι Ισραηλινοί ούτε αρνούνται ούτε επιβεβαιώνουν ότι διαθέτουν πυρηνικά όπλα.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Είναι επίσημο. Το Ισραήλ δεν αποκλείει να ξεκινήσει πόλεμο με το Ιράν». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Βαγγέλης Λάσκαρης

Συντάκτης στο GeoStratigika.gr

ΣΧΟΛΙΑ