Αρχική » Ελληνοτουρκικά

Πανηγυρίζουν στην Τουρκία για την αποχώρηση του Μενέντεζ – Τέλος τα εμπόδια για τα F-16;

Η αποχώρηση Μενέντεζ έφερε χαμόγελα στην Τουρκία

Βαγγέλης Λάσκαρης Featured Ελληνοτουρκικά
Πανηγυρίζουν στην Τουρκία για την αποχώρηση του Μενέντεζ - Τέλος τα εμπόδια για τα F-16;

Πρώτο θέμα συζήτησης αποτελεί στην Τουρκία, η αποχώρηση του Μπομπ Μενέντεζ σε μια εξέλιξη που κατά τους γείτονες, συνδέεται άρρηκτα με την υπόθεση των F-16.

Πιο συγκεκριμένα, μετά τις ανακοινώσεις του Εισαγγελέα της Νέας Υόρκης, εναντίον του Δημοκρατικού γερουσιαστή Ρόμπερτ Μενέντεζ και της συζύγου του, η Άγκυρα φαίνεται πως είναι η μεγάλη κερδισμένη.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ από την Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης , υπάρχει ικανοποίηση στην Τουρκία μετά τις κατηγορίες εναντίον του Μπομπ Μενέντεζ για δωροδοκία καθώς όπως υποστηρίζουν φεύγει το μεγαλύτερο εμπόδιο της πώλησης των F-16 στην Τουρκία αλλά και των F-35.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η παρουσιάστρια στο δελτίο ειδήσεων της Haber Global, η οποία ανέφερε: «Αποκαλύφθηκε το βρώμικο δίκτυο δωροδοκίας που είχε δημιουργήσει ο δημοκρατικός γερουσιαστής Μπομπ Μενέντεζ και η σύζυγος του. Ο Μενέντεζ που επιχειρούσε να εμποδίσει την διαδικασία της πώλησης των F-16 στην Τουρκία, αναγκάστηκε να αφήσει τα καθήκοντα του στην προεδρία της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του Κογκρέσου. Η παραίτηση του Μενέντεζ σημαίνει την άρση του μεγαλύτερου εμποδίου στην παραχώρηση των F-16. στην Τουρκία».

Την ίδια ώρα, η Τουρκία κοίταξε να εκμεταλλευτεί τις συνθήκες και ο υπουργός Εξωτερικών της Χακάν Φιντάν έσπευσε να συναντήσει τον Αμερικανό ομόλογο του Άντονι Μπλίνκεν μη θέλοντας να χάσει χρόνο.

Δείτε τα όσα είπε ο Μανώλης Κωστίδης:

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Πανηγυρίζουν στην Τουρκία για την αποχώρηση του Μενέντεζ – Τέλος τα εμπόδια για τα F-16;». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Βαγγέλης Λάσκαρης

Συντάκτης στο GeoStratigika.gr

ΣΧΟΛΙΑ