Αρχική » Ελληνοτουρκικά

Πανικός στην Τουρκία για τα F-35 – Αλλάζουν οι ισορροπίες στα ελληνοτουρκικά

Πανικός στα ΜΜΕ στην Τουρκία για την ενίσχυση της Ελλάδας με τα F-35

Βαγγέλης Λάσκαρης Featured Ελληνοτουρκικά
Πανικός στην Τουρκία για τα F-35 - Αλλάζουν οι ισορροπίες στα ελληνοτουρκικά

Σε αναμμένα κάρβουνα φαίνεται πως κάθονται στην Τουρκία αναφορικά με την ενίσχυση της Ελλάδας που αλλάζει τις ισορροπίες στα ελληνοτουρκικά.

Τα εξοπλιστικά προγράμματα της χώρας μας βρίσκονται συνεχώς στο επίκεντρο για τα τουρκικά ΜΜΕ που αναφέρουν πως «η Ελλάδα θα πάρει τα F-35 και θα εγκριθεί η πώλησή τους σε 3-4 βδομάδες».

Πιο συγκεκριμένα, και σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ από την Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης, το αμερικανικό Κογκρέσο δεν θα περιμένει το θέμα των F-16 στην Τουρκία, αλλά ανεξάρτητα από αυτό θα δώσει το «πράσινο φως» για την πώλησή τους.

Οι Τούρκοι μέσα από αυτή την κίνηση των ΗΠΑ, βλέπουν την απόλυτη στήριξη προς την Ελλάδα, βάζοντας πάντα σε σύγκριση την αντίστοιχη υπόθεση των F-16 για λογαριασμό τους.

Τις τελευταίες ημέρες μάλιστα, το συγκεκριμένο θέμα βρέθηκε στο προσκήνιο, με τον πρόεδρο της γειτονικής χώρας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, να αναφέρει μεταξύ άλλων, πως η Τουρκία οφείλει να εκμεταλλευτεί άμεσα την απομάκρυνση του Μπομπ Μενέντεζ μετά τις κατηγορίες για δωροδοκία (για τις οποίες αθωώθηκε), μιας και ο γερουσιαστής αποτελούσε το μεγαλύτερο εμπόδιο για την απόκτηση των μαχητικών αεροσκαφών τύπου F-16, σύμφωνα πάντα με την Άγκυρα.

Επίσης, Τούρκοι αναλυτές αναφέρονται για ακόμα μία φορά στην ανάγκη που έχει η Τουρκία τα F-16. Χαρακτηριστικό παράδειγμα τα όσα ανέφερε ο διευθυντής της εφημερίδας Χουριέτ, Αχμέτ Χακάν, λέγοντας πως «Γιατί επιμένουμε στα F-16; Έχουμε ανάγκη αυτά τα αεροσκάφη; Αυτή τη στιγμή».

Η ερώτηση του όμως έπεσε στο κενό καθώς από την πλευρά του το μέλος του κέντρου πολιτών και στρατιωτικών ερευνών Asam, Εράι Γκιουτσλουερ, του απάντησε πως η Τουρκία έχει απόλυτη ανάγκη τα συγκεκριμένα αεροσκάφη.

Δείτε τα όσα είπε ο Μανώλης Κωστίδης:

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Πανικός στην Τουρκία για τα F-35 – Αλλάζουν οι ισορροπίες στα ελληνοτουρκικά». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Βαγγέλης Λάσκαρης

Συντάκτης στο GeoStratigika.gr

ΣΧΟΛΙΑ