Αρχική » Ελληνοτουρκικά

Πολεμικό κλίμα στην Τουρκία – Χαμός με τουρκικό πρωτοσέλιδο: « Οι δήμιοι της γενοκτονίας»

Πολεμικό το κλίμα στην Τουρκία - Το πρωτοσέλιδο που άναψε φωτιές

Βαγγέλης Λάσκαρης Featured Ελληνοτουρκικά
Πολεμικό κλίμα στην Τουρκία - Χαμός με τουρκικό πρωτοσέλιδο: « Οι δήμιοι της γενοκτονίας»

Ένας κακός χαμός επικρατεί στην Τουρκία μετά το ξέσπασμα του πολέμου στο Ισραήλ, με ένα τουρκικό πρωτοσέλιδο να ανάβει για τα καλά φωτιές.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε από την Κωνσταντινούπολη ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪΜανώλης Κωστίδης, στη γειτονική χώρα, η οργή κατά της Δύσης είναι μεγάλη.

Χαρακτηριστικά είναι άλλωστε τα όσα δήλωσαν πρόσφατα τόσο ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν όσο και ο υπουργός Εσωτερικών, Χακάν Φιντάν.

Τότε που ο Ερντογάν έκανε λόγο για «εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και «γενοκτονία» και υπογράμμισε ότι «4.000 χιλιάδες αδέρφια μας Παλαιστίνιοι μαρτύρησαν από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς».

Πολεμικό κλίμα στην Τουρκία – Χαμός με τουρκικό πρωτοσέλιδο: « Οι δήμιοι της γενοκτονίας»

Πιο συγκεκριμένα, όπως μετέδωσε ο δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ, οι τουρκικές εφημερίδες όπως η Yeni Safak καλλιεργεί ένα αντιδυτικό κλίμα κυκλοφορώντας με ένα εμπρηστικό πρωτοσέλιδο με τους Ευρωπαίους που επισκέφθηκαν το Ισραήλ και τίτλο «Οι δήμιοι της γενοκτονίας».

Το πρωτοσέλιδο αυτό φαίνεται πως έχει προκαλέσει πολλές αντιδράσεις σε ένα ήδη τεταμένο κλίμα, με τις ΗΠΑ να βρίσκονται στο στόχαστρο του τουρκικού τύπου.

Την ίδια ώρα, το κόμμα του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει αποφασίσει να διοργανώσει συλλαλητήριο υπέρ του παλαιστινιακού λαού και μάλιστα σε αυτό, αναμένεται να παραστεί ο ίδιος ο πρόεδρος της γειτονικής χώρας.

Δείτε τα όσα είπε ο Μανώλης Κωστίδης:

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Πολεμικό κλίμα στην Τουρκία – Χαμός με τουρκικό πρωτοσέλιδο: « Οι δήμιοι της γενοκτονίας»». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Βαγγέλης Λάσκαρης

Συντάκτης στο GeoStratigika.gr

ΣΧΟΛΙΑ