Αρχική » Ελληνοτουρκικά

Προκαλεί ο Ερντογάν με τη Θεσσαλονίκη – «Τη βλέπουμε ως δική μας πόλη»

Προκαλεί ο Ερντογάν - Θεωρεί τούρκικη τη Θεσσαλονίκη!

Βαγγέλης Λάσκαρης Featured Ελληνοτουρκικά
Προκαλεί ο Ερντογάν με τη Θεσσαλονίκη - «Τη βλέπουμε ως δική μας πόλη»

Τη Θεσσαλονίκη φαίνεται πως συμπεριλαμβάνει στα σύνορα της καρδιάς του ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με την ελληνική πόλη να ανήκει στην Τουρκία κατά δήλωση του προέδρου της γειτονικής χώρας!

Απίστευτο κι όμως αληθινό αυτό που δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος καθώς πρόσθεσε πως «Θεσσαλονίκη, Μοσούλη, Ιερουσαλήμ τις βλέπουμε όπως τις δικές μας πόλεις».

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε από την Κωνσταντινούπολη ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪΜανώλης Κωστίδης, ο Ερντογάν είπε: «Υπάρχει μια πραγματικότητα την οποία θέλω να υπενθυμίσω. Τα πολιτικά και πολιτιστικά σύνορα της Τουρκίας δεν ορίζονται από τα επίσημα σύνορά της, αλλά περιλαμβάνουν μια πολύ ευρύτερη περιοχή, από την Αδριατική μέχρι το Σινικό Τείχος της Κίνας. Πράγματι, αισθανόμαστε το ίδιο για κάθε εκατοστό γης στη γεωγραφία της καρδιάς μας».

Προκαλεί ο Ερντογάν με τη Θεσσαλονίκη – «Τη βλέπουμε ως δική μας πόλη»

Ακόμη δήλωσε πως η θέση του Καραμπάχ στις καρδιές τους και η θέση της Γάζας στις καρδιές τους είναι η ίδια, όπως δεν κάνουνε διάκριση ανάμεσα στη Βοσνία και το Χαλέπι, την Τρίπολη και την Βάκτρα, τη Θεσσαλονίκη και τη Μοσούλη, έτσι βλέπουνε και την Ιερουσαλήμ, το ίδιο όπως τις δικές τους πόλεις!

Με αυτόν τον τρόπο φαίνεται για ακόμη μια φορά η διάθεση του Ερντογάν να ανεβάσει τους τόνους στα ελληνοτουρκικά λίγο πριν την προγραμματισμένη συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στην Αθήνα στις 7 Δεκεμβρίου.

Θυμίζουμε ακόμη πως οι τούρκοι δεν σταματούν τις προκλήσεις καθώς τα ΜΜΕ της γειτονικής μας χώρας αναφέρουν με προκλητικό τρόπο πως «στο Αιγαίο υπάρχουν νησιά και νησίδες που αμφισβητείται η ελληνική κυριαρχία τους».

Μάλιστα, ο αρχηγός του τουρκικού ναυτικού αμφισβητεί με δηλώσεις του την κυριαρχία ελληνικών νησιών και κατηγορεί την Ελλάδα ότι αυξάνει την ένταση.

Δείτε τα όσα είπε ο Μανώλης Κωστίδης για το θέμα:

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Προκαλεί ο Ερντογάν με τη Θεσσαλονίκη – «Τη βλέπουμε ως δική μας πόλη»». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Βαγγέλης Λάσκαρης

Συντάκτης στο GeoStratigika.gr

ΣΧΟΛΙΑ