Αρχική » Εξοπλιστικά

Θα είναι το υποβρύχιο μάτι της Τουρκίας

«Ενα από τα στοιχεία που πρέπει οπωσδήποτε να ληφθούν υπόψη είναι οι τρομοκράτες δύτες».

Διονύσης Αντωνέλλος Featured Ένοπλες Δυνάμεις Ελληνοτουρκικά Εξοπλιστικά
Θα είναι το υποβρύχιο μάτι της Τουρκίας

«Περιτριγυρισμένη από θάλασσα σε τρεις πλευρές, η Τουρκία δημιούργησε μια λύση ενάντια στις τρομοκρατικές απειλές των δυτών», σημειώνει το star.com.tr.

«Η Τουρκία έχει γίνει μία από τις 5 χώρες στον κόσμο που μπορούν να το κάνουν αυτό με το τοπικά και εθνικά αναπτυγμένο Aras-2023 Diver Detection Sonar», τονίζεται.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, αν και «τα drones, τα μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα καμικάζι ή τα μη επανδρωμένα θαλάσσια οχήματα καμικάζι είναι σήμερα εμφανή, ένα από τα στοιχεία που πρέπει οπωσδήποτε να ληφθούν υπόψη στο παρασκήνιο είναι οι τρομοκράτες δύτες».

«Ο εντοπισμός των κινδύνων κάτω από το νερό είναι μια προκλητική διαδικασία από μόνη της. Όταν σε αυτό προστίθεται και η υποχρέωση “παρέμβασης” εντός πολύ περιορισμένου χρόνου, η κατάσταση γίνεται ακόμη πιο περίπλοκη», σημειώνεται.

Θα είναι το υποβρύχιο μάτι της Τουρκίας

«Ένας τρομοκράτης που έχει εκπαιδευτεί ως δύτης μπορεί να βγάλει το πιο σημαντικό πολεμικό σας πλοίο από το παιχνίδι με ένα πολύ απλό εκρηκτικό και μπορεί επίσης να στοχεύσει τα στρατηγικά σας σημεία στα λιμάνια. Σε αυτό το σημείο, τα σόναρ ανίχνευσης δυτών έχουν μεγάλη σημασία για μια χώρα όπως η Τουρκία, η οποία περιβάλλεται από θάλασσες από τρεις πλευρές, έχει ολοκληρώσει το έργο της πυρηνικής ενέργειας, έχει δημιουργήσει ένα πολύ μεγάλο κέντρο αποθήκευσης φυσικού αερίου στην ακτή της Μαύρης Θάλασσας και έχει πολύ μεγάλα φράγματα σε όλη τη χώρα», αναφέρει το star.com.tr.

Το Aras-2023 Diver Detection Sonar, που αναπτύχθηκε από την ARMELSAN υπό τον συντονισμό της Προεδρίας των Αμυντικών Βιομηχανιών σύμφωνα με τις ανάγκες του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, μπορεί να ανιχνεύσει δύτες με αναπνευστικά συστήματα κλειστού/ανοικτού κυκλώματος και οχήματα μεταφοράς δυτών που προέρχονται από υποβρύχια.

Το τουρκικό σόναρ θα βρίσκεται στο TCG Anadolu ενώ θα χρησιμοποιηθεί στο 6ο, 7ο και 8ο πλοίο που θα κατασκευαστούν στο πλαίσιο του έργου MİLGEM Stack (I) Class Frigate.

Διαβάστε επίσης:

Rafale: Πάει για ντροπιαστική αγορά η Τουρκία – Θα γελάνε οι Έλληνες πιλότοι

Η Τουρκία και το κόλπο με τους Meteor καθώς δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τα ελληνικά Rafale

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Θα είναι το υποβρύχιο μάτι της Τουρκίας». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.

Μοιράσου στο LinkEdin

ΣΧΟΛΙΑ