Αρχική » Ελληνοτουρκικά

Rafale: Συναγερμός στην Τουρκία – Φτάνουν στην Ανατολική Μεσόγειο

Θα είναι η πρώτη φορά.

Διονύσης Αντωνέλλος Featured Ελληνοτουρκικά Εξοπλιστικά Οικονομία
Rafale: Συναγερμός στην Τουρκία - Φτάνουν στην Ανατολική Μεσόγειο

Rafale: Συναγερμός στην Τουρκία καθώς έξι ελληνκά μαχητικά φτάνουν στην Ανατολική Μεσόγειο για την ασκηση EUNOMIA 4-23.

Τα Rafale θα βρεθούν για πρώτη φορά στο περιβάλλον της Ανατολικής Μεσογείου όπου προορίζεται τη επιχειρησιακή τους δράση, μετά την αγορά των γαλλικών μαχητικών από την Ελλάδα.

Θα είναι η πρώτη φορά που τα γαλλικά μαχητικά θα σκανάρουν την περιοχή και θα βρεθούν στο περιβάλλον για τα οποία, σε μεγάλο βαθμό, τα αγόρασε η Ελλάδα.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της Πολεμικής Αεροπορίας:

Από την Δευτέρα 11 έως την Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2023 και στο πλαίσιο σχεδιασμού του ΓΕΕΘΑ ως προς τις διεθνείς δραστηριότητες στις οποίες συμμετέχουν οι Ένοπλες Δυνάμεις, θα διεξαχθεί για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά η Τετραμερής Αεροναυτική Άσκηση μεταξύ Ελλάδος, Κυπριακής Δημοκρατίας, Γαλλίας και Ιταλίας, με την επωνυμία «EUNOMIA 4-23», στην Ανατολική Μεσόγειο.

Η Άσκηση ξεκίνησε το 2020 ως τετραμερής πρωτοβουλία για την αντιμετώπιση της ασταθούς κατάστασης στην Ανατολική Μεσόγειο και αναφέρεται στη συλλογική πρόθεση και δέσμευση των τεσσάρων Χωρών στην εφαρμογή και στον σεβασμό του Διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας (UNCLOS), στην προαγωγή και διατήρηση της σταθερότητας στην περιοχή, καθώς και στην συνεισφορά τους στην διασφάλιση της ελευθερίας της ναυσιπλοΐας.

Rafale: Συναγερμός στην Τουρκία – Φτάνουν στην Ανατολική Μεσόγειο

Οι Ένοπλες Δυνάμεις συμμετέχουν στην «EUNOMIA 4-23» με προσωπικό και μέσα, όπως παρακάτω:

● Από την Πολεμική Αεροπορία, 2 Μαχητικά Αεροσκάφη F-16, 6 Α/Φ RAFALE και 1 Αεροσκάφος EMB – 145H Αεροφερόμενου Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης & Ελέγχου (ΑΣΕΠΕ).
● Από το Πολεμικό Ναυτικό 1 Φρεγάτα (Φ/Γ) με το οργανικό της Ελικόπτερο (Ε/Π), 1 Υποβρύχιο (Υ/Β) και 1 Ομάδα Ανορθόδοξου Πολέμου (ΟΑΠ) της Διοίκησης Υποβρυχίων Καταστροφών (ΔΥΚ).
● Από την Διοίκηση Ειδικού Πολέμου (ΔΕΠ) του ΓΕΕΘΑ, 1 Τμήμα Ειδικών Δυνάμεων – Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων (ΕΔ-ΔΕΕ).
● Αξιωματικοί επιτελείς και σύνδεσμοι στην υλοποίηση ειδικευμένων αντικειμένων.

Η «EUNOMIA 4-23» εντάσσεται στο πλαίσιο της Συντονισμένης Τετραμερούς Πρωτοβουλίας QUAD και αποσκοπεί στην ενίσχυση της συνεργασίας και της διαλειτουργικότητας μεταξύ των Ενόπλων Δυνάμεων των συμμετεχουσών ναυτικών και αεροπορικών μονάδων, καθώς και στην ανάπτυξη της ικανότητάς τους να διεξάγουν και να συντονίζουν αεροναυτικές επιχειρήσεις στα διεθνή ύδατα της Ανατολικής Μεσογείου.

Σιγη… ιχθύος από την Τουρκία, που την ίδια περίοδο διοργανώνει στρατιωτική άσκηση στα Κατεχόμενα, στην οποία θα συμμετέχουν, σύμφωνα με τουρκικά δημοσιεύματα, «χερσαία, εναέρια και θαλάσσια στοιχεία από την Τουρκία» και τα Κατεχόμενα.

Διαβάστε επίσης:

Τουρκικό υψηλής τεχνολογίας MLRS T-122 Sakarya καταστράφηκε

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Rafale: Συναγερμός στην Τουρκία – Φτάνουν στην Ανατολική Μεσόγειο». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.

Μοιράσου στο LinkEdin

ΣΧΟΛΙΑ