Αρχική » Ελληνοτουρκικά

Τουρκία: Νέες προκλήσεις για «Γαλάζια Πατρίδα» λίγες μέρες πριν το ραντεβού Μητσοτάκη – Ερντογάν!

Επανεμφάνισε το Τουρκολιβυκό μνημόνιο και τη «Γαλάζια Πατρίδα» η Τουρκία.

Βαγγέλης Λάσκαρης Featured Ελληνοτουρκικά
Προκαλούν ξανά με τη «Γαλάζια Πατρίδα» στην Τουρκία λίγες μέρες το ραντεβού Μητσοτάκη - Ερντογάν!

Με διπλό πρόσωπο συνεχίζει να εμφανίζεται η Τουρκία η οποία ναι μεν από τη μία συνεχίζει τις συζητήσεις σε καλό κλίμα όπως με Γεραπετρίτη – Φιντάν από την άλλη δε οι προκλήσεις που βάζουν φωτιά στα Ελληνοτουρκικά δε σταματάνε.

Από ‘τι φαίνεται η ενόχληση του Ερντογάν από τον Μπάιντεν και τη στάση των ΗΠΑ για τα F-16 έχει χαλάσει κι άλλο τη διάθεση των Τούρκων. Αλλιώς αυτή η… κυκλοθυμική στάση απέναντι στην Ελλάδα του «θέλουμε καλές σχέσεις αλλά θα προκαλούμε χωρίς δισταγμό» δεν εξηγείται με λογική.

Λίγες μέρες μετά τη συνάντηση των δύο υπουργών εξωτερικού Γεραπετρίτη και Φιντάν, και ενώ εκκρεμεί η συνάντηση Μητσοτάκη με Ερντογάν η οποία πήρε αναβολή για τις 20 του μηνός, στην Τουρκία φέρνουν τη «Γαλάζια Πατρίδα» στο προσκήνιο!

Συγκεκριμένα, ο αντιπρόεδρος της Τουρκίας, Τζεβντέτ Γιλμάζ, αναφέρθηκε στις φονικές πλημμύρες της Λιβύης και στη βοήθεια που προσέφερε η Τουρκία μιλώντας για τη «γειτονική» χώρα Λιβύη. «Χθες έγινε μια μεγάλη καταστροφή, από πλημμύρες στη Λιβύη στη «Γαλάζια Πατρίδα» μας τη γειτονική μας Λιβύη.», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η «Γαλάζια Πατρίδα» όπως φαίνεται δεν έχει βγει ακόμη από το μυαλό των Τούρκων. Να σημειωθεί ότι οι παραπάνω δηλώσεις έγιναν όσο ο Γιλμάζ βρισκόταν στην Κύπρο.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι Κυριάκος Μητσοτάκης και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχουν πολύ δουλειά να κάνουν στις συζητήσεις τους καθώς οι Τούρκοι δεν αλλάζουν στάση για το Τουρκολιβυκό μνημόνιο… 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Τουρκία: Νέες προκλήσεις για «Γαλάζια Πατρίδα» λίγες μέρες πριν το ραντεβού Μητσοτάκη – Ερντογάν!». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Βαγγέλης Λάσκαρης

Συντάκτης στο GeoStratigika.gr

ΣΧΟΛΙΑ