Αρχική » Διεθνή

Rafale: Τρέλα με τα γαλλικά μαχητικά μετά την αγορά της Ελλάδας- Αγοράζει μπορεί και 200 (!) η Σαουδική Αραβία;

Η Σαουδική Αραβία εξεταζει το ενδεχόμενο να αγοράσει 100 έως 200 αεροσκάφη Dassault Rafale;

Διονύσης Αντωνέλλος Featured Ένοπλες Δυνάμεις Εξοπλιστικά Διεθνή
Rafale: Τρέλα με τα γαλλικά μαχητικά μετά την αγορά της Ελλάδας- Αγοράζει μπορεί και 200 (!) η Σαουδική Αραβία

Rafale: Τρέλα με τα γαλλικά μαχητικά σαν τις Ελλάδας, με την Σαουδική Αραβία να αγοράζει μπορεί και 200 (!).

«Η Σαουδική Αραβία σκέφτεται «ρεκόρ» συμφωνία για γαλλικά αεροσκάφη καθώς οι δεσμοί με τις ΗΠΑ πέφτουν», τιτλοφορείται δημοσίευμα του eurasiantimes.com.

«Σχεδόν δύο χρόνια αφότου τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα υπέγραψαν σύμβαση για την αγορά 80 Rafales, ο πλησιέστερος γείτονας και σύμμαχός τους στην περιοχή, η Σαουδική Αραβία, σκέφτεται επίσης να αγοράσει το γαλλικό αεροσκάφος καθώς οι δεσμοί με τις Ηνωμένες Πολιτείες παραμένουν τεταμένες», τονίζεται στο δημοσίευμα.

Η Βασιλική Αεροπορία της Σαουδικής Αεροπορίας αποτελείται κυρίως από αμερικανικά μαχητικά F-15E, Panavia Tornado και Eurofighter Typhoons.

«Το ενδιαφέρον του Ριάντ για την απόκτηση γαλλικών αεροσκαφών μπορεί να υποδηλώνει ότι δεν εμπιστεύεται πλέον τους προηγούμενους προμηθευτές μαχητικών του όσο κάποτε. Οποιαδήποτε τέτοια απόφαση από το βασίλειο αναμένεται επίσης να τείνει τους δεσμούς μεταξύ των δύο παραδοσιακών συμμάχων, καθώς οι ΗΠΑ ήταν ο μεγαλύτερος προμηθευτής όπλων στη χώρα», υπογραμμίζεται.

Rafale: Τρέλα με τα γαλλικά μαχητικά μετά την αγορά της Ελλάδας- Αγοράζει μπορεί και 200 (!) η Σαουδική Αραβία

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, στα τέλη του περασμένου έτους, ορισμένες «ανώνυμες πηγές που επικαλούνται ένα άρθρο που δημοσιεύτηκε στο γαλλικό περιοδικό La Tribune ανέφεραν ότι η Σαουδική Αραβία εξέταζε το ενδεχόμενο να αγοράσει 100 έως 200 αεροσκάφη Dassault Rafale».

Τον Δεκέμβριο του 2021, ένας άλλος σύμμαχος των ΗΠΑ, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, υπέγραψε σύμβαση για την αγορά 80 μαχητικών F4 Rafale, της τελευταίας παραλλαγής του μαχητικού αεροσκάφους 4,5 γενιάς.

«Δεδομένου ότι η Σαουδική Αραβία και οι ΗΠΑ βρίσκονται ήδη σε μια τεταμένη σχέση, υπάρχουν ανησυχίες ότι η αγορά Rafales από το Ριάντ θα διευρύνει περαιτέρω τη ρήξη μεταξύ Ριάντ και Ουάσιγκτον, η οποία κορυφώθηκε τον Οκτώβριο λόγω των περικοπών στην παραγωγή πετρελαίου», σημειώνει το eurasiantimes.com.

Η Γερμανία δήλωσε τον Ιούλιο ότι δεν θα επιτρέψει στη Σαουδική Αραβία να λάβει περισσότερα Eurofighter Typhoon. Πίσω από τα αμερικανικής κατασκευής F-15, τα 72 Eurofighter της Σαουδικής Αεροπορίας είναι ο δεύτερος πιο διαδεδομένος τύπος μαχητικών.

Διαβάστε επίσης:

Συνεχίζει από εκεί που το άφησε η Τουρκία – Νέες προκλήσεις εις βάρος της Ελλάδας

Φρεγάτες: Το ελληνικό σχέδιο προφύλαξης κατά τουρκικών drone από το Ελληνικό Ναυτικό – O ηλεκτρονικός πόλεμος και οι Belharra με τις ΜΕΚΟ

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Rafale: Τρέλα με τα γαλλικά μαχητικά μετά την αγορά της Ελλάδας- Αγοράζει μπορεί και 200 (!) η Σαουδική Αραβία;». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.

Μοιράσου στο LinkEdin

ΣΧΟΛΙΑ