Αρχική » Ελληνοτουρκικά

Θα διαλύσει η Αμερική την Τουρκία με δικαιολογία τα ανθρώπινα δικαιώματα

Θα ανοίξει η Ουάσιγκτον τον ασκό του Αιόλου στην Τουρκία;

Διονύσης Αντωνέλλος Featured Ένοπλες Δυνάμεις Ελληνοτουρκικά Διεθνή
Θα διαλύσει η Αμερική την Τουρκία με δικαιολογία τα ανθρώπινα δικαιώματα

Θα διαλύσει η Αμερική την Τουρκία με δικαιολογία τα ανθρώπινα δικαιώματα και η καταδίκη του κύριου αντίπαλου του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα ανοίξει τον ασκό του Αιόλου;

Σκληρή γλώσσα χρησιμοποίησε το γραφείο του Αμερικανού προέδρου, Τζο Μπάιντεν, σχολιάζοντας την τιμωρία του δημάρχου Κωνσταντινούπολης και απο τους κύριους αντιπάλους του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στις ερχόμενες εθνικές εκλογές στην Τουρκία.

«Αυτή η άδικη τιμωρία είναι ενάντια στα ανθρώπινα δικαιώματα, τις θεμελιώδεις ελευθερίες και το κράτος δικαίου. Καλούμε την Τουρκία να σεβαστεί αυτές τις θεμελιώδεις ελευθερίες», ήταν η πρώτη δήλωση της κυβέρνησης Τζο Μπάιντεν για την απόφαση φυλάκισης του Εκρέμ Ιμάμογλου και στέρησης των πολιτικών του δικαιωμάτων.

«Ανησυχούμε σοβαρά για τις συνεχιζόμενες κατηγορίες και την παρατεταμένη κράτηση ηγετών της κοινωνίας των πολιτών, των μέσων ενημέρωσης, των πολιτικών και επιχειρηματικών ηγετών στην Τουρκία. Η ελευθερία της έκφρασης, το δικαίωμα του ειρηνικού συνέρχεσθαι και του συνεταιρίζεσθαι αποτελούν το θεμέλιο μιας υγιούς δημοκρατίας. Συνεχίζουμε να καλούμε την Τουρκία να σεβαστεί αυτές τις θεμελιώδεις ελευθερίες και να φέρει την υπόθεση σε ταχεία και δίκαιη επίλυση», αναφέρεται εκτός των άλλων.

Θα διαλύσει η Αμερική την Τουρκία με δικαιολογία τα ανθρώπινα δικαιώματα

Την ίδια ώρα, το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ δήλωσε ότι είναι «βαθιά ανήσυχο και απογοητευμένο» από την απόφαση του τουρκικού δικαστηρίου κατά του Ιμαμόγλου, σημειώνει η τουρκική cumhuriyet.com.

«Η άδικη τιμωρία δεν συνάδει με τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, του κράτους δικαίου και των θεμελιωδών ελευθεριών», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Βεντάντ Πατέλ, σύμφωνα με το Reuters.

Νωρίτερα, Τούρκος εισαγγελέας ζήτησε την εφαρμογή του άρθρου 53 το οποίο περιλαμβάνει την «στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων» του Εκρέμ Ιμάμογλου, εξαιτίας ποινής φυλάκισης 2 ετών 7 μηνών και 15 ημερών που του επιβλήθηκε για «προσβολή αξιωματούχων» του Ανώτατου Εκλογικού Συμβουλίου της Τουρκίας.

Διαβάστε επίσης:

Milliyet: Οι Έλληνες δεν χρειάζεται να φοβούνται – Δεν θα χτυπήσουμε πολιτικούς στόχους

Τουρκία: Η Αίγυπτος αγνόησε επιδεικτικά το τουρκολιβυκό σύμφωνο, χαράσσοντας ΑΟΖ που συμφώνησε με την Ελλάδα

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Θα διαλύσει η Αμερική την Τουρκία με δικαιολογία τα ανθρώπινα δικαιώματα». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.

Μοιράσου στο LinkEdin

ΣΧΟΛΙΑ