Αρχική » Ελληνοτουρκικά

Θέλουν να έχουν συχνότερες επαφές Ερντογάν και Μητσοτάκης

«Oι δύο πλευρές συμφώνησαν να αξιοποιήσουν τη θετική δυναμική την επόμενη περίοδο».

Διονύσης Αντωνέλλος Featured Ένοπλες Δυνάμεις Ελληνοτουρκικά
Θέλουν να έχουν συχνότερες επαφές Ερντογάν και Μητσοτάκης

Θέλουν να έχουν συχνότερες επαφές Ερντογάν και Μητσοτάκης, σύμφωνα με την ανακοίνωση που δημοσίευσε η Διεύθυνση Επικοινωνιών της Τουρκίας, σχετικά με τη συνάντηση Ερντογάν-Μητσοτάκη, την Τετάρτη στο Βίλνιους.

«Ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκαν με τη συμμετοχή των Υπουργών Εξωτερικών της Τουρκίας και της Ελλάδας στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ που πραγματοποιήθηκε στο Βίλνιους/Λιθουανία», αναφέρεται αρχικά στην τουρκική ανακοίνωση.

«Η συνάντηση έγινε σε καλό κλίμα. Ο κ. Ερντογάν και ο κ. Μητσοτάκης συμφώνησαν ότι η συνέχεια και η συνέπεια του θετικού κλίματος στις διμερείς σχέσεις τους τελευταίους μήνες είναι προς το συμφέρον και των δύο χωρών», τονίζεται.

Θέλουν να έχουν συχνότερες επαφές Ερντογάν και Μητσοτάκης

Σύμφωνα με τους Τούρκους για το σκοπό αυτό, «οι δύο πλευρές συμφώνησαν να αξιοποιήσουν τη θετική δυναμική την επόμενη περίοδο και να ενεργοποιήσουν πολλαπλούς διαύλους επικοινωνίας μεταξύ των δύο χωρών. Συμφώνησαν να πραγματοποιηθεί η επόμενη συνεδρίαση του Συμβουλίου Συνεργασίας Υψηλού Επιπέδου στη Θεσσαλονίκη το φθινόπωρο. Ανέθεσαν σε δύο Υπουργούς Εξωτερικών να καθοδηγήσουν τις διαδικασίες και να αναφέρουν την πρόοδο».

«Οι δύο ηγέτες τόνισαν την πρόθεσή τους να έχουν συχνότερες επαφές σε όλα τα επίπεδα, προκειμένου να δημιουργηθεί ένα περιβάλλον εμπιστοσύνης και συνθήκες που θα επιτρέψουν τη βελτίωση των σχέσεων Τουρκίας-Ελλάδας», καταλήγει η τουρκική ανακοίνωση.

Διαβάστε επίσης:

Προβληματισμός και ανησυχία στην Τουρκία – «Ελληνική υπεροχή στους αιθέρες» αναγνωρίζουν αναλυτές!

Τουριστικός εφιάλτης στην Τουρκία. «Είπαν ότι έχουμε ένα μικρό πρόβλημα»

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Θέλουν να έχουν συχνότερες επαφές Ερντογάν και Μητσοτάκης». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.

Μοιράσου στο LinkEdin

ΣΧΟΛΙΑ