Αρχική » Ελληνοτουρκικά

Η τεράστια κρυφή αλήθεια που λένε οι Τούρκοι για την Ελλάδα – Τι τους προβληματίζει και γιατί θεωρούν πως δεν έχουν τύχη στον αέρα

Οι Τούρκοι παραδέχονται έναν από τους κύριους λόγους που τους κανουν να ανησυχούν.

Διονύσης Αντωνέλλος Featured Ένοπλες Δυνάμεις Ελληνοτουρκικά Εξοπλιστικά
Η τεράστια κρυφή αλήθεια που λένε οι Τούρκοι για την Ελλάδα

Η τεράστια κρυφή αλήθεια που λένε οι Τούρκοι για την Ελλάδα μέσα από τα λόγια ενός Τούρκου αναλυτή, κοντά στον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Οι Τούρκοι, όπως ανέφερε και το geostratigika.gr σε προηγούμενη δημοσίευση, αναγνωρίζουν την «ελληνική υπεροχή στους αιθέρες» την ώρα που η Τουρκία πιέζει τις ΗΠΑ για να πάρει καινούργια F-16.

Και μέσα σε όλα αυτά οι Τούρκοι παραδέχονται έναν από τους κύριους λόγους που τους κανουν να ανησυχούν.

Έτσι, βασικός λόγος της τουρκικής ανησυχίας είναι οι δυνατότητες που έχουν τα ελληνικά F-16.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα τον πτέραρχο ε.α. Ερντογάν Καράκους, «οι Έλληνες με τα F-16 Viper έχουν δυνατότητα να φτάσουν μέχρι την Καισάρεια» καθώς η Ελλάδα «διαθέτει μαχητικά με μεγάλη ακτίνα δράσης».

Αντίθετα η Τουρκία διαθέτει ελάχιστα F-16 με παρόμοιες δυνατότητες.

Η τεράστια κρυφή αλήθεια που λένε οι Τούρκοι για την Ελλάδα

Ο Ερντογάν Καράκους, ο οποίος επαναλαμβάνουμε δεν είναι τυχαίος αναλυτής, τονίζει ότι οι Έλληνες «διαθέτουν 98 μαχητικά F-16 τα οποία έχουν μεγάλη εμβέλεια» ενώ οι Τούρκοι διαθέτουν «μόλις 29 μαχητικά με μεγάλη εμβέλεια».

Για να γίνει κατανοητό το μέγεθος του προβλήματος για τους Τούρκους, τα ελληνικά F-16 έχουν «επιπλέον καύσιμα περίπου 2.5 τόνους».

Δηλαδή μπορούν να παραμείνουν στον αέρα μια επιπλέον ώρα.

Για το λόγο αυτό οι Τούρκοι θέλουν να πάρουν 40 νέα F-17 και να εκσυγχρονίσουν 79 υπάρχοντα.

Διαβάστε επίσης:

Θέλουν να έχουν συχνότερες επαφές Ερντογάν και Μητσοτάκης

Τουριστικός εφιάλτης στην Τουρκία. «Είπαν ότι έχουμε ένα μικρό πρόβλημα»

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Η τεράστια κρυφή αλήθεια που λένε οι Τούρκοι για την Ελλάδα – Τι τους προβληματίζει και γιατί θεωρούν πως δεν έχουν τύχη στον αέρα». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.

Μοιράσου στο LinkEdin

ΣΧΟΛΙΑ