Αρχική » Ελληνοτουρκικά

Προβληματισμός και ανησυχία στην Τουρκία – «Ελληνική υπεροχή στους αιθέρες» αναγνωρίζουν αναλυτές!

Έντονη είναι ανησυχία στην Τουρκία για την εξοπλιστική αναβάθμιση της Ελλάδας , σε συνδυασμό με τους όρους που θέτουν οι ΗΠΑ για πώληση F16.

Βαγγέλης Λάσκαρης Featured Ελληνοτουρκικά
Έντονη είναι ανησυχία στην Τουρκία για την εξοπλιστική αναβάθμιση της Ελλάδας , σε συνδυασμό με τους όρους που θέτουν οι ΗΠΑ για πώληση F16.

Σε… αναμμένα κάρβουνα εξακολουθεί να βρίσκεται η Τουρκία σε ότι αφορά στην εξοπλιστική αναβάθμιση της Ελλάδας, με τον Ερντογάν να πιέζει το ΝΑΤΟ για να ενισχυθεί με τα F-16 πριν το πράξει η Ελλάδα!

Την ίδια ώρα οι τούρκοι αναλυτές, συνεχίζουν στα κανάλια να μιλούν για υπεροχή της Ελλάδας στου αιθέρες. «Οι Έλληνες με τα F-16 Viper έχουν δυνατότητα να φτάσουν μέχρι την Καισάρεια» αναφέρει αποστρατευμένος πτέραρχος και προσθέτει: «Η Ελλάδα διαθέτει μαχητικά με μεγάλη ακτίνα δράσης, η Τουρκία διαθέτει ελάχιστα. Με τα F-16 προσπαθούμε να μην μείνουμε πίσω από την Ελλάδα».

Χαρακτηριστικά ο Ερντογάν Καράκους, πτέραρχος ε.α. αναφέρει: «Οι Έλληνες διαθέτουν 98 μαχητικά F-16 τα οποία έχουν μεγάλη εμβέλεια. Μπορούν να κάνουν επιχειρήσεις σε μεγάλες αποστάσεις. Εδώ πάνω στην άτρακτο διαθέτουν επιπλέον καύσιμα. Οι Έλληνες αυτά τα μαχητικά τα εκσυγχρονίζουν σε Block-70. Αυτά τα μετατρέπουν. Ενώ εμείς διαθέτουμε μόλις 29 μαχητικά με μεγάλη εμβέλεια.

H Ελλάδα κάνει υπολογισμούς να φτάνουν τα αεροσκάφη της μέχρι τη μέση της Τουρκίας, δηλαδή μέχρι την Καισάρεια , κι έτσι αγοράζει τα μαχητικά της. Κάποτε είχαν τα A-7 τώρα έχουν νέα αεροσκάφη.

Κάποιοι λένε πως ‘οι Έλληνες δεν μπορούν να έρθουν , να φτάσουν ως εδώ κτλ’. Δεν θέλω να το σχολιάσω, αλλά αυτό που λέω .είναι πως η Ελλάδα παίρνει τέτοια μαχητικά που έχουν τη δυνατότητα που ᾽᾽μπορούν να έρθουν᾽᾽.

Κάποτε είχαν τα A-7 τα απέσυραν. Τώρα τα μισά μαχητικά τους έχουν τέτοιες δυνατότητες. Έχουν επιπλέον καύσιμα περίπου 2.5 τόνους. Δηλαδή μπορούν να παραμείνουν στον αέρα μια επιπλέον ώρα. Δηλαδή η ακτίνα δράσης τους είναι μεγαλύτερη. Εμείς τώρα προσπαθούμε να αγοράσουμε 40 τέτοια μαχητικά και να εκσυγχρονίσουμε άλλα 79. Ανάμεσα από τα μαχητικά που διαθέτουμε».

Διαβάστε επίσης:

Τουριστικός εφιάλτης στην Τουρκία. «Είπαν ότι έχουμε ένα μικρό πρόβλημα»

Κόβουν την ανάσα οι Έλληνες φύλακες του Ν.Α. Αιγαίου – Φυλάνε τη Μεγίστη

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Προβληματισμός και ανησυχία στην Τουρκία – «Ελληνική υπεροχή στους αιθέρες» αναγνωρίζουν αναλυτές!». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Βαγγέλης Λάσκαρης

Συντάκτης στο GeoStratigika.gr

ΣΧΟΛΙΑ