Αρχική » Γεωστρατηγική

Ιωάννης Μάζης: Η ExxonMobil έχει δώσει την εντολή να προχωρήσει η ελληνική πλευρά σε επέκταση των 6 στα 12 ν.μ.

«Η διάθεση του κολοσσού είναι να κάνει την δουλειά του, αφού προηγουμένως έχει απομακρύνει και την ΤΟΤAL».

Διονύσης Αντωνέλλος Featured Ελληνοτουρκικά Γεωστρατηγική
Ιωάννης Μάζης: Η ExxonMobil έχει δώσει την εντολή να προχωρήσει η ελληνική πλευρά σε επέκταση των 6 στα 12 ν.μ.

Ιωάννης Μάζης: Η ExxonMobil έχει δώσει την εντολή να προχωρήσει η ελληνική πλευρά σε επέκταση των 6 στα 12 ν.μ., υποστήριξε ο Καθηγητής Οικονομικής Γεωγραφίας και Γεωπολιτικής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και Πρόεδρος του Τμήματος Τουρκικών Σπουδών και Σύγχρονων Ασιατικών Σπουδών.

Ο Ιωάννης Μάζης μίλησε για τις ισορροπίες στο Αιγαίο ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία στην εκπομπή Ώρα Ελλάδος στο Open TV όπου και τόνισε πως η αμερικανική εταιρεία έχει τον πλήρη έλεγχο στην περιοχή νότια και δυτικά της Κρήτης.

Ο καθηγητής Γεωπολιτικής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, υπογράμμισε ότι η ExxonMobil έχει δώσει την συγκεκριμένη εντολή επέκτασης των χωρικών υδάτων από τα 6 στα 12 ναυτικά μίλια ώστε «να κάνει την δουλειά της».

Ιωάννης Μάζης: Η ExxonMobil έχει δώσει την εντολή να προχωρήσει η ελληνική πλευρά σε επέκταση των 6 στα 12 ν.μ.

«Η διάθεση του κολοσσού είναι να κάνει την δουλειά του, αφού προηγουμένως έχει απομακρύνει και την ΤΟΤAL από την περιοχή και έχει γίνει ο κύριος κάτοχος του πακέτου των μετοχών στην περιοχή», σημείωσε ο κ. Μάζης.

Σύμφωνα με τον κ. καθηγητή, γεωλογικά η περιοχή νοτίως και νοτιοδυτικά της Κρήτης «προσομοιάζει με την γεωλογική δομή που χαρακτηρίζει το υπεργιγαντιαίο κοίτασμα Ζορ της Αιγύπτου».

Διαβάστε επίσης:

Τούρκοι: Αυτά είναι τα συστήματα που φοβάται περισσότερο απ’ όλα η Ελλάδα στο Αιγαίο

Τουρκία: Πανάκριβη πλέον η Κωνσταντινούπολη, κατακλύζεται από Άραβες τουρίστες – «Ντουμπάι» την κάνει ο Ερντογάν

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ιωάννης Μάζης: Η ExxonMobil έχει δώσει την εντολή να προχωρήσει η ελληνική πλευρά σε επέκταση των 6 στα 12 ν.μ.». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.

Μοιράσου στο LinkEdin

ΣΧΟΛΙΑ