Αρχική » Ελληνοτουρκικά

Τουρκία: Αλλαγές της τελευταίας στιγμής στην επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα – Στον «αέρα» το μαχητικό πέμπτης γενιάς ΚΑΑΝ!

Για τις 27 Δεκεμβρίου έχει προγραμματιστεί η πρώτη πτήση του Kaan, τη στιγμή που η επίσκεψη του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα αναμένεται... σύντομη

Βαγγέλης Λάσκαρης Featured Ελληνοτουρκικά
Τουρκία: Για τις 27 Δεκεμβρίου έχει προγραμματιστεί η πρώτη πτήση του Kaan, τη στιγμή που η επίσκεψη του Ερντογάν αναμένεται... σύντομη

Την πρώτη πτήση του στις 27 Δεκεμβρίου 2023 θα πραγματοποιήσει το μαχητικό αεροσκάφος πολλαπλών ρόλων νέας γενιάς Kaan, με την Τουρκία να έχει επιταχύνει το τελευταίο διάστημα το συγκεκριμένο project.

Σε ενημερωτική εκπομπή μτου τηλεοπτικού δικτύου A HABER αναφέρθηκε: «Στις 27 Δεκεμβρίου θα δούμε την πρώτη πτήση του Kaan το οποίο είναι εγχώριας κατασκευής μαχητικό, 5ης γενιάς. Ναι ήδη έχει ολοκληρώσει τα τεστ τροχοδρόμησης. Αυτό το μαχητικό θα πετάξει.

Επίσης το 2028 θα αρχίσει να πραγματοποιεί τις πτήσεις του με τον εγχώριας κατασκευής κινητήρα και το 2032 θα ενταχθεί στον στόλο της Τουρκικής Αεροπορίας. Να σας εξηγήσω, το 2028 στην τουρκική Αεροπορία θα παραδοθούν 2 Kaan τα οποία θα χρησιμοποιούν αμερικανικούς κινητήρες και το 2032 θα παραδοθούν άλλα 2 με εγχώριους κινητήρες.

Αργότερα θα ξεκινήσει η παράδοση τους σχεδόν 2 ή ίσως και 3 μαχητικά κάθε μήνα».

Την ίδια στιγμή, στο επίκεντρο της επικαιρότητας βρίσκεται η πολυαναμενόμενη επίσκεψη του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα στις 7 Δεκεμβρίου.

Όπως μεταδίδει από την Κωνσταντινούπολη ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ, Μανώλης Κωστίδης, προέκυψαν ορισμένες αλλαγές της τελευταίας στιγμής στο πρόγραμμα του Τούρκου Προέδρου.

Ειδικότερα, δεν αναμένεται διανυκτερεύσει, ενώ θα τον συνοδεύουν τουλάχιστον εννέα υπουργοί, μεταξύ των οποίων οι υπουργοί Εξωτερικών, Οικονομικών, Εσωτερικών, Τουρισμού. Κατά τα άλλα, οι συνομιλίες με τον Έλληνα πρωθυπουργό θα γίνουν κανονικά.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Τουρκία: Αλλαγές της τελευταίας στιγμής στην επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα – Στον «αέρα» το μαχητικό πέμπτης γενιάς ΚΑΑΝ!». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Βαγγέλης Λάσκαρης

Συντάκτης στο GeoStratigika.gr

ΣΧΟΛΙΑ