Αρχική » Εξοπλιστικά

Τούρκοι: Το Eurofighter είναι το καλύτερο μαχητικό της Ευρώπης με καλύτερα ηλεκτρονικά από τα Rafale

Κοιμούνται και ξυπνούν με τον φόβο των Rafale οι Τούρκοι αναλυτές.

Διονύσης Αντωνέλλος Featured Ένοπλες Δυνάμεις Ελληνοτουρκικά Εξοπλιστικά
Τούρκοι: Το Eurofighter είναι το καλύτερο μαχητικό της Ευρώπης με καλύτερεα ηλεκτρονικά από τα Rafale

Τούρκοι: Το Eurofighter είναι το καλύτερο μαχητικό αεροπλάνο της Ευρώπης, με πολύ πιο ισχυρά ηλεκτρονικά και ισχυρότερους κινητήρες από τα αεροπλάνα Rafale που παράγει η Γαλλία και αγοράστηκε πρόσφατα από την Ελλάδα.

«Μιλάμε λοιπόν για ένα εξαιρετικά προηγμένο αεροσκάφος», είπε αρχικά ο Τούρκους Ερευνητής Άμυνας και Ναυτιλίας Κοζάν Σελτζούκ Ερκάν, μιλώντας στο Milliyet.com.tr.

«Μπορούμε να πούμε ότι το Eurofighter έρχεται αμέσως μετά το F35. Είναι το καλύτερο μαχητικό αεροπλάνο της Ευρώπης, με πολύ πιο ισχυρά ηλεκτρονικά και ισχυρότερους κινητήρες από τα αεροπλάνα Rafale που παράγει η Γαλλία και αγοράστηκε πρόσφατα από την Ελλάδα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Μπορεί να δημιουργηθεί εκπαιδευτικός στόλος τουλάχιστον 12 αεροσκαφών στην Τουρκία εντός 1 έτους. Εν τω μεταξύ, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τα προηγμένα μοντέλα Trench-3 ή Trench-4. Εάν παραγγελθούν νέα αεροπλάνα, νομίζω ότι θα περάσουν 2 με 2,5 χρόνια για να έρθουν. Εν ολίγοις, μπορούμε να πούμε ότι τα Eurofighter Trench-4 είναι πιο δύσκολα στην παραγωγή αεροσκαφών», σημείωσε.

Σύμφωνα με τον Κοζάν Σελτζούκ Ερκάν, εάν η Τουρκία κάνει τη σωστή συμφωνία, είναι μια χώρα που μπορεί «να επέμβει σε αεροσκάφη Trench-1 και να τοποθετήσει τα δικά μας όπλα».

«Ακόμα και αν δεν μας ανοίξουν ολόκληρο το αεροσκάφος, νομίζω ότι θα δημιουργηθούν συνθήκες για να χρησιμοποιήσουμε τα εγχώρια πυρομαχικά μας όπως το Bozdoğan και το Gökdoğan», συμπλήρωσε.

«Αν πάρουμε το ενδεχόμενο η Ελλάδα να αγοράσει F-35 στο μέλλον, μπορούμε να δούμε την αγορά αεροσκαφών Eurofighter ως μια κίνηση που θα ενισχύσει σημαντικά την Τουρκία στο Αιγαίο και θα ελαχιστοποιήσει τους πιθανούς κινδύνους», κατέληξε ο Τούρκος αναλυτής.

Διαβάστε επίσης:

Τουρκία: Αλλαγές της τελευταίας στιγμής στην επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα – Στον «αέρα» το μαχητικό πέμπτης γενιάς ΚΑΑΝ!

Bayraktar: Τυφλά τα τουρκικά drone – Πληρώνουν τον πόλεμο στο Αρτσάχ οι Τούρκοι

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Τούρκοι: Το Eurofighter είναι το καλύτερο μαχητικό της Ευρώπης με καλύτερα ηλεκτρονικά από τα Rafale». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.

Μοιράσου στο LinkEdin

ΣΧΟΛΙΑ