Αρχική »

Bayraktar: Τυφλά τα τουρκικά drone – Πληρώνουν τον πόλεμο στο Αρτσάχ οι Τούρκοι

«Πρέπει να λύσουμε αυτό το πρόβλημα (της κάμερας) το συντομότερο δυνατό».

Διονύσης Αντωνέλλος Featured Ένοπλες Δυνάμεις Ελληνοτουρκικά Εξοπλιστικά
Bayraktar: Τυφλά τα τουρκικά drone - Πληρώνουν τον πόλεμο στο Αρτσάχ οι Τούρκοι

Bayraktar: Τυφλά τα τουρκικά drone καθώς πλέον οι Τούρκοι πληρώνουν τον πόλεμο στο Αρτσάχ και το εμπάργκο των Καναδών.

Δεν είναι όλα… ρόδινα στην τουρκική αμυντική βιομηχανία η οποία παρά τα όποια δημοσιεύματα ωραιοποιούν τις καταστάσεις, τελικά φαίνεται πως ακόμα είναι πλήρως εξαρτημένη από τη Δύση, για κρίσιμα μέρη των τουρκικών αμυντικών προγραμμάτων.

Έτσι, ενώ οι Τούρκοι χρειάζονται ακόμα χρόνια για να παράξουν δικούς τους κινητήρες για τα τουρκικά drone, δεν έχουν καταφέρει ακόμα να λύσουν το θέμα με το εμπάργκο καμερών για τα UAV τους.

Bayraktar: Τυφλά τα τουρκικά drone – Πληρώνουν τον πόλεμο στο Αρτσάχ οι Τούρκοι

Ο Καναδάς, μετά την χρησιμοποίηση των τουρκικών Bayraktar στις επιχειρήσεις του Αζερμπαϊτζάν στο Αρτσάχ, αποφάσισε το εμπάργκο καναδικής τεχνολογίας στην Τουρκία. Έτσι οι Τούρκοι έμειναν χωρίς τις καναδικές κάμερες, τις οποίες όσο και να προσπάθησαν να αντικαταστήσουν δεν πέτυχαν το ίδιο αποτέλεσμα.

Στο θέμα αναφέρθηκε και ο ίδιος Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος τόνισε για τα Kaan και Kızılelma:

«Πρέπει να λύσουμε αυτό το πρόβλημα (της κάμερας) το συντομότερο δυνατό. Κάποιες χώρες μας δίνουν υποσχέσεις, αλλά δεν τις εκπληρώνουν. Θα έχουμε αποτελέσματα από χώρες όπως ο Καναδάς και η Νότια Αφρική; Το εξετάζουμε αυτό. Τόσο εμείς όσο και η Aselsan πρέπει να το παρακολουθήσουμε στενά».

Διαβάστε επίσης:

Και όμως τα Rafale μπορούν να ρίξουν σε αερομαχία τα F-22 Raptor – Ποτέ δεν το παραδέχτηκαν οι Αμερικάνοι

Η Τουρκία και το κόλπο με τους Meteor καθώς δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τα ελληνικά Rafale

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Bayraktar: Τυφλά τα τουρκικά drone – Πληρώνουν τον πόλεμο στο Αρτσάχ οι Τούρκοι». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.

Μοιράσου στο LinkEdin

ΣΧΟΛΙΑ